Afbeelding
Foto van Uneebo Office Design via Unsplash

Welke vloer is geschikt voor een kantoorruimte?

26 maart 2024 om 14:12 Partnercontent

De inrichting van een kantoorruimte vraagt speciale aandacht. Als je op zoek gaat naar een mooie nieuwe vloer kun je niet alleen kijken naar een mooie kleur die goed past bij de uitstraling van het kantoor. Je moet ook rekening houden met praktische zaken. Een vloer in een kantoor wordt vaak intensiever belopen dan een vloer thuis. Zeker als het gaat om een kantoor waar je bezoekers ontvangt. Je kunt bij de ingang een droogloopmat neerleggen, maar toch zal er het nodige straatvuil mee naar binnen worden gelopen. Een eerste vereiste is dus dat je kiest voor een vloer die gemakkelijk kan worden gereinigd.

Hout, kunststof of toch wat anders?

Voor een kantoor dat stijlvol moet worden ingericht, zoals voor een notaris of advocaat, wordt vaak gekozen voor een houten vloer of een mooie laminaatvloer. De bezoekers die er komen moeten zich immers gewaardeerd voelen en een goede indruk krijgen. Een klant geeft vaak veel geld uit en daar mag uitstekende service en een representatief kantoor tegenover staan. Als je kiest voor hout dan kun je kiezen uit lichte en donkere tinten. Houd rekening met het meubilair. Als dat al donker is dan kies je voor een lichte vloer en bij meubels in lichte kleuren hout past een donkere vloer prima. Laat op de vloer een beschermende laag aanbrengen zodat er niet meteen putjes en krassen op de vloer ontstaan. Als het gaat om een bedrijf met meer informele contacten dan kun je ook voor een PVC-vloer of een gietvloer kiezen.

Zelf leggen of uitbesteden?

Je kunt je vloer bestellen bij INTR. Zij hebben diverse soorten vloeren in tientallen kleuren. Je kunt ervoor kiezen om de vloer zelf te leggen als je daar handig genoeg voor bent. Uitbesteden aan een vakman is natuurlijk ook een optie. Zeker als er sprake is van tijdsdruk, omdat de uitnodigingen met de datum voor de officiële opening al gedrukt zijn, dan is uitbesteden misschien een betere optie. Houd er rekening mee dat voor sommige vloeren de ondervloer eerst geëgaliseerd moet worden. Deze laag moet minimaal 24 en liever 48 uur drogen voordat je weer in de ruimte kunt lopen en voordat dus de uiteindelijke vloer gelegd kan worden.

Zorg voor het juiste onderhoud

Een duurzame vloer is een vloer waar je minstens tien jaar en liefst nog veel langer plezier van hebt. Veel soorten vloeren komen hiervoor in aanmerking, maar wel alleen als je de vloer het juiste onderhoud geeft. Een ‘harde’ vloer heeft voor regulier onderhoud vaak genoeg aan stofzuigen en eventueel dweilen met water, eventueel met een mild schoonmaakmiddel. Als je een parketvloer hebt dan moet deze eens in de paar jaar een nieuwe laklaag krijgen. Daarvoor moeten eerst de restanten van de oude laag worden verwijderd. Hier zijn speciale middelen voor, te koop bij de leverancier van je vloer. Voordat je een nieuwe lak of olielaag aanbrengt kun je kleine beschadigingen bijwerken met een speciale kleurstift. Na behandeling is je vloer weer als nieuw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie