Afbeelding
Foto De Koffiejongens

Koffie waar je een goed gevoel van krijgt

8 februari 2024 om 10:00 Partnercontent

Voor een kopje koffie dat niet alleen heel lekker, maar ook nog eens geheel duurzaam is, zit je goed bij De Koffiejongens. Dit bedrijf heeft hier een geheel eigen filosofie voor ontwikkeld. Geen aluminium koffiecups, maar cupjes die gemaakt zijn van materiaal dat 100% biologisch afbreekbaar is. Deze worden dan ook nog eens verpakt in verantwoord karton, waarna ze bij voorkeur lopend of met de fiets bij je worden afgeleverd. Laten we daarbij vooral niet vergeten dat de koffiebonen worden gehaald bij koffieboeren die actief zijn via de Rainforest Alliance. Zo weet je zeker dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor jouw heerlijke kopje ristretto hier een eerlijke vergoeding voor krijgen.

Je koffiecups op de composthoop

Een van de kenmerken van een standaard Nespresso-cupje is het materiaal dat hiervoor wordt gebruikt: aluminium. Een materiaal dat prima geschikt is voor je Nespresso-automaat, maar dat helaas niet zo milieuvriendelijk is. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om deze cups te maken van een materiaal dat minder schadelijk is. De Koffiejongens lopen op dit gebied voorop. De cups van dit merk worden namelijk gemaakt van plantaardig materiaal, dat 100% biologisch afbreekbaar is. Zo krijg je koffiecups die je zo in het GFT-afval of op de composthoop mag gooien. Het bedrijf wil op deze manier een positieve bijdrage leveren aan het milieu en een zo klein mogelijke ecologische afdruk achterlaten. Dat de cups dan ook nog eens worden verpakt in karton dat geheel verantwoord is, is dan natuurlijk mooi meegenomen. Voor elke boom die wordt gekapt om dit karton te maken, wordt er ook weer een boom teruggeplant.

Koffie met respect voor natuur en mens

Besluit jij om een bestelling te maken bij De Koffiejongens? Dan draag je ook bij aan een beter leven voor de boeren die de hiervoor gebruikte koffiebonen hebben verbouwd. Deze zijn namelijk allemaal aangesloten bij de Rainforest Alliance, een organisatie die ervoor zorgt dat de boeren waar ze mee samenwerken eerlijk betaald krijgen. Op deze manier hebben de boeren niet alleen de mogelijkheid om hun familie te onderhouden, maar kunnen ze zich er ook voor inzetten om hun koffiebonen te verbouwen op een manier die geen schade aanbrengt aan het milieu.

Zelfs de bezorging is duurzaam

Dit koffiebedrijf wil zich er op alle gebieden voor inzetten dat er zo duurzaam mogelijk wordt gewerkt. Zo wordt er ook bij het bezorgen van de koffie rekening gehouden met de natuur. Voor zover het mogelijk is worden alle bestellingen bij De Koffiejongens namelijk lopend of met de fiets afgeleverd. Het is zodoende heel goed mogelijk dat ook bij jou in Barneveld de koffie op een verantwoorde manier wordt geleverd. Het mooie is daarbij dat jouw pakket met bijvoorbeeld ristretto cups gewoon door de brievenbus wordt gedaan.

Een abonnement op jouw favoriete koffiesoorten

Bij De Koffiejongens is het heel eenvoudig om een bestelling te maken. Bekijk welke van de zes aangeboden smaken je zou willen proberen en het bedrijf zorgt er dan voor dat deze zo snel mogelijk bij je worden afgeleverd. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om een abonnement te nemen. Kies bijvoorbeeld voor een X-Small abonnement en je krijgt elke acht weken 60 koffiecups geleverd. Als je een grootgebruiker bent is een Large abonnement een betere keuze. Hierbij komt er elke twee weken een pakket met 60 cups naar keuze naar je toe. Alle pakketten zijn flexibel aan te passen. Zo zorg jij ervoor dat je nooit verlegen zit om zo’n lekker kopje koffie van De Koffiejongens!

advertentie
advertentie
advertentie