Afbeelding
Foto: Pixabay

Zo kies je een geschikte kwast voor het schilderen van muren

27 februari 2024 om 10:05 Partnercontent

Wanneer je de muren van je huis wilt verven, omdat je de woning wilt verbouwen of omdat het huis simpelweg toe is aan een nieuwe lik verf, is het belangrijk om aan meer dingen dan alleen de verf te denken. Uiteraard is de aanschaf van goede, kwalitatieve verf, zoals Sigma verf, de basis van ieder verfproject. Maar je moet ook goed nadenken over de materialen die je gebruikt om de verf op de muur aan te brengen. Voor de grotere oppervlakken heb je een verfroller nodig, maar om alles netjes af te kunnen werken zul je kwasten moeten afschaffen. Het is belangrijk dat je geschikte, goede kwaliteit kwasten gebruikt om het gewenste resultaat te behalen. In dit artikel geven we je tips over hoe je de juiste kwast uitkiest en waar je op moet letten.

Welke kwast heb je nodig?

Welke kwast je nodig hebt, hangt af van het soort verf dat je gebruikt en van wat je wilt gaan verven. Voor watergedragen verf is namelijk een andere soort kwast nodig dan voor synthetische verf. Over het algemeen is verf voor de binnenmuur op waterbasis. Voor dit soort verf is het belangrijk om een kwast met synthetische haren te gebruiken. Voor synthetische verf kun je echter beter voor kwasten van varkensharen kiezen. Je hebt ook kwasten die voor allebei de soorten verf geschikt zijn, zoals de Anza Super Effective kwasten. De vorm van de kwast is ook belangrijk. Zo is een ronde kwast geschikt voor het bijwerken en netjes maken van de randjes. Een goede optie wanneer je op zoek bent naar een dergelijke kwast is de Anza Titanium Aqua Kwast Rond, welke geschikt is voor watergedragen verf (voor op de muur). Een platte kwast is geschikt voor het aanbrengen van beits of vernis. Hiervoor kun je het beste de Anza Pro Super Effective platte kwast schuin gebruiken, welke vooral geschikt is voor muurverf.

Herken de kwaliteit van een kwast

Wanneer je kwasten wilt kopen voor je bouwproject, zal het je vast opvallen dat je hele goedkope en behoorlijk dure kwasten kunt kopen. Een goedkope kwast lijkt misschien interessant als je een project met een beperkt budget hebt, maar in deze gevallen is goedkoop vaak duurkoop. Het probleem met goedkope kwasten is namelijk dat de haren al gauw uitvallen, waardoor je dus allemaal kwastharen in je verf krijgt. Dit staat niet mooi en zorgt ook voor een ongelijke ondergrond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie