Afbeelding
Foto door Clem Onojeghuo via Unsplash

Hoe kies je de juiste sterkte voor je leesbril?

9 februari 2024 om 07:21 Partnercontent

Het vinden van de juiste sterkte voor je leesbril kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je de juiste sterkte kiest voor optimaal kijkcomfort. In dit artikel bespreken we hoe je de sterkte voor je leesbril kunt bepalen en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste bril. Lees verder!

Stap 1: Ken je leesafstand

Voordat je een leesbril kiest, is het belangrijk om te weten op welke afstand je normaal gesproken leest. Meet de afstand tussen je ogen en het materiaal dat je leest, zoals een boek of een computerscherm. Deze afstand kan variëren van persoon tot persoon, dus zorg ervoor dat je een nauwkeurige meting uitvoert.

Stap 2: Begrijp de sterkte van leesbrillen

Leesbrillen worden verkocht met verschillende sterktes, uitgedrukt in dioptrieën (D). Een positieve dioptrie (+) geeft aan dat de bril is ontworpen om verziendheid te corrigeren, terwijl een negatieve dioptrie (-) aangeeft dat de bril is bedoeld voor bijziendheid. De sterkte van je leesbril hangt af van de mate van verziendheid die je hebt. Verziendheid uit zich altijd in een positieve dioptrie.

Stap 3: Test je zicht

Als je niet zeker weet welke sterkte je nodig hebt, kun je een online oogtest doen of een bezoek brengen aan een opticien voor een professionele oogmeting. Tijdens een oogmeting zal een opticien je ogen testen en de juiste sterkte voor je leesbril bepalen op basis van je behoeften en visuele gezondheid.

Stap 4: Kies de juiste sterkte

Als je eenmaal weet welke sterkte je nodig hebt, is het tijd om een leesbril te kiezen die aan je behoeften voldoet. Hiervoor heb je de keuze om je leesbril te halen in een winkel of via een online aanbieder. Bij Looplabb, een trendy online aanbieder van goedkope leesbrillen, vind je bijvoorbeeld een ruime keuze aan leesbrillen in verschillende sterktes, variërend van leesbrillen met sterkte +1.00, leesbrillen met sterkte +1.5 of leesbrillen met sterkte +2.5. Of je nu een lage of een hogere sterkte nodig hebt, bij Looplabb vind je gegarandeerd een leesbril die perfect bij je past.

Looplabb: jouw partner in trendy leesbrillen

Looplabb biedt niet alleen een breed scala aan trendy en goedkope leesbrillen voor heren en vrouwen, maar ook brillen in verschillende sterktes om aan ieders behoeften te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een klassieke leesbril met een twist of een bold oversized model, Looplabb heeft het allemaal. Daarnaast biedt deze online brillenzaak nog zonneleesbrillen en toffe accessoires.

Met deze eenvoudige stappen vind je gegarandeerd de juiste sterkte voor je leesbril en geniet je van optimaal kijkcomfort en gemak.

advertentie
advertentie
advertentie