Afbeelding
Foto door Nao Triponez via Pexels

7 Redenen dat bedrijven vaker kiezen voor refurbished

26 februari 2024 om 09:20 Partnercontent

Refurbished laptops zijn wereldwijd een ware hit geworden en dit geldt ook in Barneveld. Zelfs het bedrijfsleven maakt steeds vaker de overstap naar refurbished. Maar waarom kiezen ondernemers voor dit soort laptops? Er zijn talloze goede redenen te bedenken waarom dit het geval is. Ben jij benieuwd naar wat deze redenen zijn? Lees dan dit artikel snel door om erachter te komen hoe superieur een refurbished laptop voor bedrijven is.

Kosteneffectief

De eerste reden dat er vaker wordt gekozen voor een refurbished laptop door bedrijven, is vanwege het feit dat ze een kosteneffectieve oplossing zijn. De economie is op het moment van schrijven vrij instabiel, waardoor het gissen is welke kant we met z’n allen opgaan. Daardoor is het slim om voor goedkopere opties te kiezen als die je bedrijf een goede oplossing bieden. Een refurbished laptop kopen is dan een slimme zet. Bovendien is een refurbished laptop ook een aantrekkelijke oplossing voor je boekhouding doordat de kans groter is dat je niet met afschrijvingen te maken hebt als de laptop onder een bepaald budget is.

Betrouwbaar

Een ander voordeel is dat refurbished niet gelijkstaat aan tweedehands. Deze laptops zijn namelijk grondig nagekeken en gereviseerd door professionals. Je krijgt dus niet zomaar een apparaat dat iemand anders heeft afgedankt, maar een die is opgelapt tot zo goed als nieuw. En laten we eerlijk wezen, werken zonder zorgen over je gereedschap is toch wat elk bedrijf nodig heeft? Refurbished laptops doorstaan strenge tests en alleen de beste verschijnen weer op de markt. Dus zet je zorgen opzij; je kunt vertrouwen op deze machines alsof ze splinternieuw zijn!

Duurzaam voor het milieu

We weten allemaal dat we iets goeds moeten doen voor de aarde. Met een refurbished laptop doe je precies dat! Het is een fantastische manier om te laten zien dat je bedrijf om het milieu geeft. Minder productie betekent minder afval en dat is een meevaller voor onze natuur. Je helpt namelijk om de levenscyclus van de laptop te verlengen en voorkomt dat die te snel op de grote elektronica afvalberg belandt. Plus, je klanten en partners zullen het zeker waarderen en respecteren dat je milieubewust bent – dat is zowel goed voor de wereld als voor je imago!

Veel aanpassingsmogelijkheden

Wat ontzettend handig is aan een refurbished laptop, is de vrijheid om het aan te passen aan jouw wensen. We snappen dat elk bedrijf anders is, en daarom is het super dat je bij deze laptops vaak zelf kunt kiezen wat voor hardware erin komt. Wil je meer geheugen, een snellere processor of misschien een betere grafische kaart? Geen probleem! De aanpassingsmogelijkheden zijn bijna eindeloos en het mooie is dat je niet vastzit aan de standaard configuraties van nieuwe modellen. Dit is jouw kans om echt de perfecte laptop samen te stellen die past bij wat jouw team nodig heeft – en dat allemaal zonder een fortuin uit te geven.

Een kortere levertijd

Niemand houdt van wachten, maar met een refurbished laptop ben je zo weer aan het werk! Als je nieuw bestelt, duurt het soms weken voor je aan de slag kunt. Maar hoe zit het met refurbished? Die zijn vaak direct leverbaar. Dat betekent dat je binnen no-time jouw team met topapparatuur hebt uitgerust. Er zijn daardoor dus geen lange doorlooptijden meer. Of het nu gaat om een enkele laptop voor een nieuwe medewerker of een hele lading voor het hele kantoor; refurbished laptops maken het allemaal net een beetje makkelijker. En laten we eerlijk zijn, dat kan ieder bedrijf wel gebruiken.

Toegang tot oudere modellen

Soms betekent ‘nieuw’ niet per definitie ‘beter’. Zo is het ook met laptops. Er zijn gevallen waar je specifieke software hebt die misschien niet compatibel is met de nieuwste hardware. Of je hebt wellicht gewoon een voorkeur voor de lay-out van een ouder model dat perfect werkte voor jouw organisatie. Met refurbished laptops krijg je toegang tot oudere modellen die niet meer geproduceerd worden. Dit is goud waard voor bedrijven die afhankelijk zijn van bepaalde programma’s of systemen.

Een aantrekkelijke garantiedekking

Zeg nou zelf, een beetje zekerheid is altijd fijn, toch? Bij refurbished laptops denk je misschien niet meteen aan garantie, maar het tegendeel is waar. Veel leveranciers van refurbished laptops bieden uitstekende garantievoorwaarden, waardoor je met een gerust hart de aankoop doet. Deze garanties zijn vaak net zo goed als, zo niet beter dan, wat je bij een nieuwe laptop krijgt. Dit betekent dat als er iets misgaat, je niet in de kou staat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie