Afbeelding
AberMedia

Gewonden en ravage door ongeval met drie auto’s in Voorthuizen (update)

26 januari 2022 om 13:21 Overig

VOORTHUIZEN Door een ongeluk, waarbij drie auto’s waren betrokken, is dinsdagavond een ravage ontstaan op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen. Ter hoogte van de  Polleveenseweg kwamen de voertuigen met elkaar in botsing. Eén auto belandde op z’n zijkant in de sloot.  De Apeldoornsestraat werd volledig afgesloten. 

De brandweer en drie ambulances waren snel ter plaatse. Eén slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Twee andere slachtoffers zijn, nadat ze ter plaatse waren behandeld aan hun verwondingen, eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Op dit moment is bekend dat in elk geval in twee van de drie betrokken auto’s één persoon zat. Het gaat om een 44-jarige vrouw uit Stroe en een 38-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg. In de derde auto zaten twee 19-jarige mannen uit Garderen. 

De politie kon na het horen van getuigen aangeven dat een inhaalmanoeuvre waarschijnlijk de oorzaak van de aanrijding is geweest. Ter hoogte van de Polleveenseweg ligt een verhoogde verkeersdrempel. Eén van de automobilisten remde hiervoor af, waarna de bestuurder van de witte auto zou hebben ingehaald met de aanrijding tot gevolg. 

Omdat er meerdere slachtoffers zijn en de exacte toedracht van het ongeval in kaart gebracht moest worden, startten de verkeersdeskundigen van de politie (VOA) een onderzoek. Hierdoor was de Apeldoornsestraat tot zeker 23.00 uur afgesloten. Bij één van de bestuurders is bloed afgenomen om te onderzoeken of sprake was van rijden onder invloed. De uitslag daarvan is nog niet bekend. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie