Afbeelding
AberMedia

Gewonde en ravage bij ongeval in Barneveld

3 december 2021 om 20:51 Ongeval

BARNEVELD Bij een ongeval op de Scherpenzeelseweg in Barneveld is vrijdagavond de bestuurder van een personenauto gewond geraakt. De 63-jarige inwoner van Barneveld is na te zijn gestabiliseerd door ambulancemedewerkers voor verder onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Ede.

Een tweede ambulance werd opgeroepen voor een 29-jarige vrouw uit Renswoude die in één van de andere auto’s zat, die bij de aanrijding waren betrokken. Na te zijn onderzocht bleek de uit Litouwen afkomstige vrouw ongedeerd.  De bestuurder van een bestelwagen, die in een naastgelegen sloot tot stilstand kwam, bleef eveneens ongedeerd.

Het ongeval gebeurde rond 17.50 uur toen de zwarte BMW met daarin een jonge man en vrouw uit Litouwen vanuit een uitrit bij een woning de Scherpenzeelseweg opdraaide. Hier reed op dat moment de bestuurder van de grijze auto die de half op de rijbaan staande BMW niet meer kon ontwijken en vol op de zijkant botste. Een vanuit de richting Scherpenzeel komende bestelwagen moest uitwijken en belandde op de zijkant in een sloot. 

Het Litouwse echtpaar verklaarde dat de vrouw had gereden, maar hier werd door de politie sterk aan getwijfeld. Hoewel op verschillende manieren werd geprobeerd om te bewijzen dat de man had gereden, moest de politie hem laten gaan, omdat het echtpaar bij zijn verklaring bleef. Omdat de man geen ID kon tonen, kreeg hij hiervoor een proces-verbaal. 

Door de aanrijding ontstond een ravage van voertuigen en brokstukken die over de weg verspreid lagen. Door het ongeval en de bergingswerkzaamheden was de Scherpenzeelseweg tot circa 19.30 uur afgesloten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie