Afbeelding

Sandra Kookt....Barneveldse Tiramisù

10 februari 2024 om 12:02 Overig

Sandra Pilkes (46) is receptschrijver en foodstylist. Toen zij voor de liefde naar de Veluwe verhuisde, begon ze aan een ontdekkingsreis naar de smaakmakers van Barneveld. Elke zaterdag presenteert zij in deze krant een recept.

We kunnen er niet omheen, woensdag 14 februari is het Valentijnsdag. En als ik aan romantiek denk, dan denk ik aan de bekende strips zoals ‘Liefde is… een keukenprins!’ en ‘Liefde is… elkaar blij maken!’ Deze zoete clichés laten zich in de keuken prachtig vertalen in dit Italiaanse dessert. Tiramisù betekent namelijk letterlijk ‘trek mij omhoog’ of wel: maak mij blij. 

Als ode aan mijn liefde voor de Barneveldse streekproducten bereid ik mijn tiramisù met De Tok koffielikeur. Op zichzelf ook weer het resultaat van een gezamenlijke passie. Deze Barneveldse koffielikeur wordt gemaakt van de ambachtelijk gemalen bonen uit de branderij van Sophias Coffee. De koffiebranderij en lunchroom eveneens uit Barneveld.
Serveer de tiramisù aan al je dierbaren in een grote schaal of individueel in een cappuccinokopje. Verras je geliefde met het verstopte rode hart.

Ingrediënten

125 ml slagroom
35 gr (riet)suiker
1 tl vanille extract
250 gr mascarpone
100 ml De Tok Koffielikeur
75 ml (3 kopjes) espresso Sophias Coffee, afgekoeld
175 gr (1 pak) lange vingers
2 el cacaopoeder
4 frambozen
extra: 4 cappuccinokopjes

Bereiding

Klop in een ruime kom met een handmixer de slagroom met suiker en vanille lobbig. Meng luchtig door de mascarpone.

Schenk in een diep bord de Tok likeur en espresso. Doop hierin een voor een de lange vingers - eerst op maat gebroken - en bedek de bodem van de cappuccinokopjes met lange vingers. Spatel er tot de helft van het kopje mascarponemengsel over. Leg in het midden een framboos.


Bestrooi met 1 el cacaopoeder en herhaal voor een tweede laag met de resterende ingrediënten. Dek de tiramisu af met vershoudfolie en laat opstijven in de koelkast. *Bestrooi voor serveren met het resterende cacaopoeder.

Tip:

Ingrediënten over? Maak een extra schaaltje tiramisu. Knip uit papier de vorm van een hart, leg het stencil voor het bestuiven met cacao op de tiramisu. Bestrooi met cacao en verwijder voorzichtig zodat het hart zichtbaar is.

Geen keukenprins?

Bij de lunchroom van Sophias Coffee zijn naast de lekkerste koffie ook taart (Sandra’s tip: brownies en blondies) te koop. Daar wordt iedereen blij van!

Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie