Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Grondwerk voor nieuwbouwwijk Wulperveld in Stroe is gestart

20 maart 2023 om 07:37 Nieuwbouw

STROE Op een terrein aan de noordkant van Stroe is gestart met het voorbereidende werk voor de komst van nieuwbouwwijk Wulperveld. Hier is op een stuk van zes hectare, globaal tussen de Bremstraat, Ericaweg, Stroeërschoolweg en Wulpenweg de komende jaren ruimte voor de bouw van 115 nieuwe woningen. In mei of juni start de bouw van de eerste 31 huizen.

Daarmee is fase 1 van Wulperveld - aan de kant van de Stroeërschoolweg - groter geworden dan aanvankelijk gepland, zegt ontwikkelaar Henk van de Kolk. ,,In december hebben we de eerste vijftien woningen voor de nieuwe wijk in de verkoop gezet. Gezien de grote belangstelling, hebben we besloten de eerste fase te verdubbelen naar in totaal 31 woningen.’’ De middenwoningen in dit eerste project zijn inmiddels allemaal verkocht, verschillende hoekwoningen zijn nog beschikbaar.

Opvallend is dat een groot deel van de belangstellenden afkomstig is uit Stroe of directe omgeving, vervolgt Van de Kolk. ,,We willen de wijk niet in één keer volbouwen, dat is ook niet in het belang van het dorp. Maar we kijken steeds waar op dit moment behoefte aan is en kunnen het plan zo redelijk bijsturen en aanpassen, zodat er ook een mix aan soorten woningen komt.’’ 

In de nieuwe wijk komen onder meer rijwoningen, rug-aan-rugwoningen, twee-onder-éénkappers en vrijstaande woningen, waarvan veertig procent goedkoop (tussen de 230.000 en 280.000 euro en sociale huur), twintig procent middelduur (tussen de 280.000 en 350.000 euro) en veertig procent duur (boven de 350.000 euro).

Voor fase 2 wordt nu gekeken of het mogelijk is een aantal betaalbare senioren- en starterswoningen, naast al vier geplande hoekwoningen en vier middenwoningen, naar voren te halen. ,,Zodra alle 31 huizen van fase 1 verkocht zijn, starten we met de voorbereidingen voor fase 2. De ontwikkelaar is momenteel naar eigen zeggen ook in gesprek met Woningstichting Barneveld, voor de realisatie van een aantal sociale huurwoningen in het bouwplan.

De afgelopen tijd stonden de bouwkosten van nieuwe huizen nogal onder druk, vooral doordat materialen steeds duurder zijn geworden. ,,Dat heeft hier en daar voor onzekerheid gezorgd, maar we zien nu sinds korte tijd gelukkig wat stabilisatie’’, zegt de ontwikkelaar. ,,Prijzen voor onder meer staal en hout zijn zelfs alweer wat aan het zakken.’’ Wulperveld zal binnen vier tot vijf jaar zijn volgebouwd, verwacht Van de Kolk. Eind september ging de Barneveldse gemeenteraad akkoord met het plan.

Wouter van Dijk

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie