Het achterterrein van Euterpe aan de Dorpsstraat in Lunteren.
Het achterterrein van Euterpe aan de Dorpsstraat in Lunteren. Henny Jansen

Vertraging in procedure bezwaren woningbouwplan Lunteren

26 februari 2021 om 15:06 Nieuwbouw

LUNTEREN/DEN HAAG Hoewel de Raad van State koerste op een vlot en definitief oordeel over het woningbouwplan Tuin van Euterpe in Lunteren, komt het daar toch niet van. 

De raad wil de bezwaarmakers nog de kans geven om te reageren op het verweer van de gemeente Ede in deze rechtszaak. Hoe lang dit uitstel duurt en wanneer er een definitief oordeel komt, is niet bekendgemaakt.

Het omstreden bouwplan wordt gerealiseerd aan de Dorpsstraat bij het Beeklaantje. Het gaat om een appartementencomplex met tien woningen voor senioren. Daarnaast komen drie woningen.

Een omwonende vroeg de Raad van State onlangs om het nieuwe bestemmingsplan voor dit bouwproject te schorsen. Het appartementencomplex zou haar leefomgeving te veel aantasten. Met een schorsing wilde ze voorkomen dat er snel een omgevingsvergunning voor de bouw kan worden verleend. Ook wilde ze voorkomen dat bouwbedrijf Klomp al gaat starten met voorbereidende werkzaamheden en de kap van bomen.

Maar volgens de raad is er nu geen urgentie om het plan te schorsen. Klomp moet nog een omgevingsvergunning aanvragen en hij heeft al gezegd dat dat pas gebeurt na de definitieve goedkeuring van het bestemmingsplan. 

De bomenkap wordt volgens de Raad van State apart geregeld in een andere procedure. ,,Door het bestemmingsplan te schorsen wordt niet voorkomen dat de bomen zullen worden gekapt. Bovendien is een deel van de bomen al gekapt”, aldus de raad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie