Afbeelding
ERIK van t LAND

Laatste dag voor ‘Oekraïense’ winkel in centrum Barneveld

Maatschappelijk

BARNEVELD De winkel ‘Barneveld Helpt Oekraïne’ in de Langstraat in Barneveld was vandaag voor het laatst geopend. Stichting Together One Family (TOF) kon het pand - waar eerder speelgoedwinkel Intertoys was gevestigd - sinds maart dit jaar tijdelijk huren, maar daar komt nu een einde aan. In de winkel konden vluchtelingen uit Oekraïne terecht voor gratis kleding, maar ze konden er bijvoorbeeld ook hun haren laten knippen. Bovendien fungeerde de winkel als ontmoetingsplek voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Vanaf volgende week gaat er een nieuwe winkel open, aan de Korenbloemstraat in de wijk Oldenbarneveld. In deze winkel is voortaan een bredere doelgroep welkom, zowel vluchtelingen als Barnevelders met een krappe beurs. Ook hier komt een kledingbank en zijn ook andere artikelen te vinden. De nieuwe locatie zal ook fungeren als een ontmoetingsplek, waar Welzijn Barneveld wekelijks een inloopochtend voor Oekraïners organiseert. Ook zullen hier onder meer fietslessen worden aangeboden aan vluchtelingen en is er een plan voor kinderactiviteiten op de woensdagmiddag.

De nieuwe winkel is te vinden in het voormalige pand van kringloopwinkel Restore en is vanaf volgende week elke dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. 

advertentie
advertentie