Afbeelding
Pauw Media

Stichting opent speciale Oekraïense winkel in centrum Barneveld

29 maart 2022 om 16:51 Maatschappelijk Vluchtelingen Oekraïne

BARNEVELD In het hart van het Barneveldse winkelcentrum is dinsdagochtend op feestelijke wijze een speciale winkel geopend, bedoeld voor vluchtelingen uit Oekraïne. In het tot voor kort nog oude leegstaande pand van speelgoedwinkel Intertoys, richtten vrijwilligers van stichting ‘Barneveld Helpt Oekraïne’ in twee dagen tijd de winkel volledig in.

Het is de bedoeling dat in de winkel Oekraïense vluchtelingen die in de omgeving een opvangplek hebben gevonden, hier terecht kunnen om vooral kleding uit te zoeken, maar ook allerlei artikelen die ze nu goed kunnen gebruiken. De vluchtelingen kunnen kleding passen en artikelen uitzoeken en hoeven deze niet af te rekenen. 

Enkele Oekraïense vluchtelingen hebben zich inmiddels bij de stichting gemeld om in de winkel hun steentje bij te dragen. Op die manier kunnen vluchtelingen in hun eigen taal geholpen worden en ontstaat een soort kleine ontmoetingsruimte voor Oekraïeners. 

De winkel, versierd met blauwe en gele vlaggen en ballonnen in de kleur van de Oekraïense vlag, werd dinsdagochtend op feestelijke wijze geopend, in aanwezigheid van burgemeester Jan Luteijn. In de gemeente Barneveld worden momenteel tientallen Oekraïense vluchtelingen opgevangen, onder meer in het oude YMCA-gebouw in De Glind, in kerkelijk centrum Rehoboth in Barneveld en op verschillende locaties bij particulieren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie