Nieuwe winkel met gratis kleding voor vluchtelingen en minima in Barneveld

22 september 2022 om 11:49 Maatschappelijk Wouter van Dijk
Stichting Tof verhuist naar het momenteel leegstaande pand aan de Korenbloemstraat, waar eerder kringloopwinkel Restore zat.
Stichting Tof verhuist naar het momenteel leegstaande pand aan de Korenbloemstraat, waar eerder kringloopwinkel Restore zat.

BARNEVELD Er komt een nieuwe winkel in Barneveld waar zowel vluchtelingen als Barnevelders met een krappe beurs terecht kunnen om gratis kleding uit te zoeken. Aan de Korenbloemstraat in de wijk Oldenbarneveld - op de voormalige plek van kringloopwinkel Restore - opent deze winkel dinsdag 4 oktober de deuren. ,,We maken er een soort ‘hulpcentrum’ van, want we hebben hier ook ruimte voor verschillende hulpverlenende activiteiten.’’

Dat meldt Barnevelder Renzo Kok namens de initiatiefnemers van de winkel. Eerder dit jaar opende Stichting TOF al de winkel ‘Barneveld Helpt Oekraïne’ in de Langstraat, in het voormalige pand van speelgoedwinkel Intertoys. ,,Dat pand moeten we per 1 oktober verlaten, dat was vooraf ook afgesproken’’, zegt Kok. ,,Maar we hebben nu een goed altern..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.