Archieffoto
Archieffoto AberMedia

Alcoholverbod in Stroe en buitengebied bij boerenprotest

21 juni 2022 om 14:27 Maatschappelijk

STROE In Stroe en het omliggende buitengebied geldt vanaf woensdag 00.00 uur een alcoholverbod. Het verbod duurt tot 24.00 uur woensdag. Het verbod schrijft voor dat het verboden is om alcohol te drinken en mensen mogen ook geen aangebroken verpakkingen met alcoholhoudende drank bij zich hebben.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld hebben dat dinsdag besloten om problemen met de openbare orde rond het boerenprotest woensdag te voorkomen. 

De organisaties van het protest hebben de deelnemers in het weekeinde ook al gewaarschuwd dat ze geen alcohol mee moeten brengen naar de demonstratie. Volgens LTO Noord zullen de organisaties daar woensdag ook op toezien. Ook aanhangers en giertanks achter trekkers zijn niet welkom volgens de gezamenlijk afgesproken gedragscode. En trekkers mogen niet op de snelweg rijden.

Het buitengebied rond Stroe strekt zich uit van de afrit Stroe van de snelweg A1 via de Stroeërschoolweg, de Stroeërweg, de Ravenweg, de Harskamperweg en de Kootwijkerdijk tot aan de provinciale weg Stroe-Harskamp (N310). De A1-afrit en de N310 zijn woensdag afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege de manifestatie, alleen demonstranten worden toegelaten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie