Archieffoto.
Archieffoto. AberMedia

Organisatie boerenprotest in Stroe waarschuwt deelnemers

20 juni 2022 om 13:05 Maatschappelijk

STROE (ANP) De boerenorganisaties die voor woensdag een manifestatie hebben georganiseerd in Stroe hebben mogelijke deelnemers dit weekeinde per mail en in appgroepen gewaarschuwd dat het “een vreedzame demonstratie” moet worden. Het gebruik van alcohol is om die reden bijvoorbeeld absoluut verboden, aldus voorzitter Wim Brouwer van boerenorganisatie LTO Gelderse Vallei.

Er worden woensdag vele duizenden boeren en sympathiserende burgers verwacht in de gemeente Barneveld. Sommige deelnemende groepen hebben aangekondigd dat ze op de tractor komen. De organisatie wil niet dat boeren op trekkers over de snelwegen gaan rijden, wat overigens ook formeel verboden is. Op de provinciale wegen rond Stroe moeten de actievoerders altijd voorrang geven aan hulpdiensten en rouwstoeten, staat in de verzonden mail.

Wegbeheerder Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers dat ze dinsdag en woensdag de verkeersberichten goed in de gaten moeten houden. Naar verwachting zullen dinsdagavond al groepen boeren uit afgelegen gebieden zoals Schiermonnikoog op pad gaan. Dat kan leiden tot verkeersmaatregelen op snelwegen.

Burgemeester Jan Luteijn van Barneveld besluit maandagmiddag of de manifestatie door kan gaan. De openbare orde en de veiligheid mogen niet in het geding komen, aldus zijn woordvoerster. De manifestatie zou woensdag om 12.00 uur moeten beginnen en tot ongeveer 15.00 uur duren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie