Afbeelding
Gemeente Barneveld

Eerste kennismakingsdag op school voor Oekraïense kinderen

20 april 2022 om 16:24 Maatschappelijk Vluchtelingen Oekraïne

BARNEVELD Ongeveer veertig kinderen van Oekraïense vluchtelingen maakten woensdag voor het eerst kennis met elkaar en met hun nieuwe tijdelijke school in Barneveld. In scholencomplex Norschoten in Barneveld is ruimte ingericht waar de scholieren na de meivakantie starten met lessen.

Het onderwijs vindt in de ochtenden plaats, gevolgd door een gezamenlijke lunch en sport- en spelactiviteiten. Het is de bedoeling dat alle Oekraïense kinderen in de basisschoolleeftijd hier straks terecht kunnen, zodat dit één centrale plek wordt. Voor deze locatie is gekozen, omdat hier al sprake was van leegstand in het scholengebouw.

De kinderen krijgen hier vanaf maandag 9 mei elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur les in onder meer de Nederlandse en Oekraïense taal, maar ook in vakken als expressie. Vervolgens krijgen de kinderen op school middageten en kunnen ze in de middag meedoen aan verschillende sport- en spelactiviteiten, die begeleid worden door Be Active & Creative. Ook Vluchtelingenwerk Barneveld ondersteunt de opvang en begeleiding. 

Voor de dagelijkse invulling van de lessen wordt nog wel gezocht naar extra leerkrachten. Vorige week deed schoolstichting De Drieslag, die de coördinatie op zich heeft genomen, een dringende oproep hiertoe, specifiek aan recent gepensioneerde leerkrachten. Ook is het belangrijk dat alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud aangemeld worden. Dat laatste kan via mailadres basisonderwijsoekraine@dedrieslag.nl. De kinderen kunnen ook naar de tijdelijke school, als ze nog niet staan ingeschreven in het Basis Register Personen van de gemeente.

Wouter van Dijk

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie