Het Johannes Fontanus College aan de Wethouder Rebellaan.
Het Johannes Fontanus College aan de Wethouder Rebellaan. Gerwin van Luttikhuizen

JFC Barneveld start onderwijs voor Oekraïense kinderen

7 april 2022 om 10:25 Onderwijs

BARNEVELD Twintig Oekraïense kinderen starten maandag 11 april aan een onderwijsprogramma op het Johannes Fontanus College (JFC) in Barneveld. 

,,Met de gemeente Barneveld, vrijwilligers en collega’s van de Internationale Schakelklas is een programma gemaakt waarbij leren en ontspanning met elkaar wordt gecombineerd’’, meldt het JFC.

De leerlingen starten maandagmorgen met kennismaken en inventariseren van het onderwijs. Wethouder Didi Dorrestijn (onderwijs) is hierbij ook aanwezig. De echte lessen starten dinsdagochtend 12 april. 

,,Zolang de internetverbinding met Oekraïne blijft werken, is er contact met het thuisland’’, aldus het JFC. ,,Op die manier volgen leerlingen zo veel mogelijk het reguliere onderwijsprogramma vanuit Oekraïne zelf. De komende twee weken wordt het middagprogramma verzorgd door havo-leerlingen.’’

Naast het Oekraïense onderwijs, dat ongeveer een derde van de lestijd zal vullen, is er volgens de school ook veel aandacht voor Nederlands als tweede taal, Engels en wiskunde en sociaal-emotioneel welzijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie