Oekraïense gezinnen genieten in Schateiland Zeumeren

14 apr, 10:49 Maatschappelijk Vluchtelingen Oekraïne
Schateiland Zeumeren
Afbeelding

VOORTHUIZEN Tientallen Oekraïense gezinnen die worden opgevangen in het voormalige YMCA-gebouw in De Glind konden woensdag hun zorgen even kort vergeten bij Schateiland op recreatieterrein Zeumeren in Voorthuizen. Het bezoek was mogelijk dankzij enkele sponsoren uit Barneveld. Uitbater Bernard ‘t Jong reageert enthousiast op het bezoek.

Vlak nadat de oorlog in Oekraïne uitbrak en er een vluchtelingenstroom op gang kwam, kwam ‘t Jong op het idee om deze mensen te ontvangen. ,,We dachten: het zou zo leuk zijn voor deze mensen als ze, zodra ze een beetje tot rust zijn gekomen, even hun hoofd leeg kunnen maken.” Hij kwam in contact met een vrijwilliger die de vluchtelingen die worden opgevangen in het YMCA-gebouw in De Glind begeleidt. ,,Di..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.