Afbeelding
Wouter van Dijk

Quadrijders houden stil protest bij Barnevelds theater

10 maart 2022 om 19:34 Maatschappelijk

BARNEVELD Met een stuk of twintig quads, pontificaal geparkeerd voor de ingang van het Barneveldse Schaffelaartheater, hielden leden van quadvereniging De Veluwse Zandhappers donderdagavond een stil protest. Tijd en moment waren bewust gekozen, vlak voor het verkiezingsdebat dat donderdagavond in de grote zaal plaatsvindt.

De vereniging is, zo bleek eerder al in deze krant, ontevreden over de manier waarop zij door de gemeente wordt behandeld over het gebruik van een tijdelijk parcours aan de Grote Bosweg in Barneveld. De vereniging heeft al langere tijd geen mogelijkheid om te trainen. Dinsdag werd duidelijk dat de vereniging geen voorrang krijgt om in aanmerking te komen voor een nieuwe accommodatie. Wel werd afgesproken dat de gemeente meer moet doen om de vereniging te faciliteren bij het regelen van een omgevingsvergunning voor een tijdelijke baan.

Tot vorig jaar maakte de vereniging voor de wekelijkse training op zaterdagmiddag nog gebruik van een tijdelijk terrein aan de Wencopperweg op Harselaar-Zuid, maar door de naderende uitbreiding van Harselaar, hield dat gebruik op. Er was eerder wel zicht op een alternatieve, ook tijdelijke plek aan de Grote Bosweg, elders in de buurt van het industrieterrein, die aan alle gestelde eisen voldeed, stelde vereniging eerder.  Echter, het is tot op heden niet gelukt om die andere locatie in gebruik te nemen, onder meer door een handhavingsverzoek tegen de gedoogde situatie. ,,We hebben het gevoel dat we door de gemeente als bedrijf worden behandeld en niet als vereniging met vrijwilligers”, zo sprak Erwin Versteeg tijdens een commissievergadering twee weken geleden.

De eerste jeugdleden hebben inmiddels hun lidmaatschap al opgezegd omdat er geen trainingslocatie is. Voor trainingen is de club nu aangewezen op motorcrosscircuits die ver weg liggen, maar voor de jonge leden betekent dat in praktische zin dat ze elke keer door hun ouders gebracht moeten worden. De Barneveldse vereniging telt ongeveer tachtig leden.

Tijdens het lijsttrekkersdebat richtte voorzitter Gerd Roseboom zich tot de lijsttrekkers ,,In uw verkiezingsprogramma’s lees ik dat u sport, vereniging, vriendschap en samenwerking belangrijk vindt. En toch hebben wij geen baan... Wij ervaren geen samenwerking met de gemeente. Wat gaan we daaraan doen?” Daan de Vries (CDA) antwoordde dat er, voor wat betreft de tijdelijke baan, snel duidelijkheid moet komen. ,,Als het gaat om een nieuwe plek: we hebben afgelopen week juist nieuw accommodatiebeleid vastgesteld, waar we naar alle verenigingen kijken. Daarin kan ik dus geen toezeggingen doen.” Volgens Korevaar kon het college niet anders dan handhaven, toen daar een verzoek voor werd ingediend. ,,Maar ik heb niet het idee dat het college niet met u wil meedenken over een oplossing. Maar het moet wel een gezamenlijk plan zijn, van uzelf en het college. U krijgt het niet op een presenteerblaadje aangeleverd.”

Wouter van Dijk en Jannes Bijlsma

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie