‘Het Schaffelaartheater is er voor ons allemaal’

25 jan, 11:36 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Wouter van Dijk
Het Schaffelaartheater in Barneveld.
Het Schaffelaartheater in Barneveld.

BARNEVELD Het Barneveldse Schaffelaartheater moet het hoofd zelf boven water zien te houden, vindt de SGP. Verlaag het subsidiebedrag zo veel als mogelijk en geef het gebouw een naam die een bredere doelgroep aanspreekt, zoals Het Cultuurplein, stelt de partij in haar verkiezingsprogramma. De stellingname wekt bij alle andere partijen verbazing op.

Verlaging van het huidige subsidiebedrag betekent het einde voor het Schaffelaartheater, stelt raadslid Frank van der Lubbe (Pro’98) onomwonden, in een reactie op de voorstellen van de SGP. ,,Ik vind dit voorstel juist nu heel wrang’’, vervolgt hij. ,,Omdat ons theater nu al, in vergelijking met andere theaters in het land, het hoofd boven water moet houden met een behoorlijk sobere subsidier..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.