Afbeelding
Julia Borsboom

Kunstenaars laten zich inspireren door 850-jarig bestaan Barneveld

26 februari 2024 om 07:33 Kunst

BARNEVELD Het 850-jarig bestaan van Barneveld vormt de inspiratiebron van de nieuwe etalage-tentoonstelling van de Stichting Kunstcollectief Barneveld. 

Sinds vrijdag zijn er diverse soorten kunstwerken te bewonderen in het voormalig pand van De Wereldwinkel - nu de Kunstinkijk - aan ’t Dijkje 8. ,,We hebben gekozen voor het thema Barneveld, omdat Barneveld dit jaar 850 jaar bestaat’’, vertelt Julia Borsboom. ,,Ook hebben we gedichten met dit thema van plaatselijke dichters in de etalage gepresenteerd op een lichtbak en op grote vellen karton.’’

Op uitnodiging van Stichting Kunstcollectief Barneveld kregen belangstellenden vrijdag de mogelijkheid om te komen modeltekenen/schilderen in aanloop naar een tentoonstelling in het Schaffelaartheater (vanaf september te zien).

Meer dan tien kunstenaars legden op geheel eigen wijze twee modellen in verschillende poses vast met potlood, krijt, houtskool of verf op papier en doek. De kunstenaars wisselden in de loop van de middag van plek, zodat de modellen van meerdere kanten konden worden bekeken. 

,,De middag was een dusdanig succes, dat we een vervolg hebben afgesproken. Over vier weken staat het schetsen/schilderen van een stilleven op het programma, terwijl we over 9 weken een gezamenlijke buitenschildermiddag verzorgen.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie