'Insider', een werk van Yoke Ferwerda (olieverf op doek).
'Insider', een werk van Yoke Ferwerda (olieverf op doek). Yoke Ferwerda

Nieuwe etalage in centrum Barneveld voor kunstcollectief

26 augustus 2021 om 08:08 Kunst

BARNEVELD Nadat ze vertrokken uit het voormalige pand van kinderkledingzaak CoolCat aan de Jan van Schaffelaarstraat, hebben de kunstenaars van het Kunst Collectief Barneveld een nieuwe etalageruimte gevonden: in het lege pand winkel van Juul en Juultje aan de Nieuwstraat. 

In de nieuwe etalage zijn werken van het kunstcollectief 24 uur per dag gratis te zien. Overkoepelend thema van de tentoonstelling is is ‘Ruimte’. ,,Ruimte in de breedste zin van het woord: een plek om kunst te laten zien, een plek om in te nemen, een werk dat ruimte inneemt en dan dus ruimte biedt aan oude of nieuwe ideeën”, aldus het collectief.

In verband met een korte voorbereiding, is in de nieuwe etalage alleen het werk van de ex-deelnemers aan het open atelier te zien. De afgelopen anderhalf jaar werkten acht kunstenaars en een wisselend aantal gastkunstenaars in het voormalige pand van CoolCat aan hun kunstwerken, terwijl geïnteresseerden binnen konden komen lopen met vragen over wat de kunstenaars zoal doen en hoe ze dat doen. Dat initiatief borduurde voort op de nationale kunstweek die het Kunst Collectief Barneveld de vier voorgaande jaren hield. Die vond plaats op het Torenplein in een glazen tent. Deelnemende kunstenaars aan de etalage-expositie Ruimte zijn Manuel Boonzaaijer, Julia Borsboom, Ton van Dieën, Henk Derksen, Yoke Ferwerda, Jan Hiensch, Evert Schimmel, Wilma van den Top en Wijnand Thomassen.

Voor de volgende exposities nodigt het Kunst Collectief nieuwe kunstenaars uit. Er wordt nog gezocht naar nieuwe mensen. Geïnteresseerden kunnen zich via info@kunstcollectiefbarneveld.nl melden met enkele foto’s van hun werk en wat begeleidende tekst over de totstandkoming ervan. 

Het pand van CoolCat wordt verbouwd. De bovenste verdieping van de voormalige kledingwinkel zal worden getransformeerd tot appartementen, de benedenverdieping wordt gesplitst in twee losse winkelpanden.

advertentie
advertentie