Afbeelding
ANP

Aantal Barneveldse coronabesmettingen loopt op

Corona

BARNEVELD In totaal 777 inwoners in de gemeente Barneveld werden de afgelopen week positief getest op corona. Daarmee neemt het aantal besmettingen verder toe, net als ook landelijk het beeld is. Vorige week was er nog sprake van 472 Barneveldse besmettingen in één week tijd.

Dat blijkt uit recente cijfers van het RIVM. Over de langere termijn is te zien dat het aantal Barneveldse besmettingen sinds begin dit jaar toeneemt, na een flinke afname in december. Net als landelijk te bemerken valt, zorgt de besmettelijkere omikron-variant voor meer positieve tests. De toename leidt echter vooralsnog niet tot meer opnames van Barnevelders in het ziekenhuis. Sinds zaterdag 15 januari zijn er geen nieuwe opnames geweest, al zijn de gegevens van de laatste drie dagen nog niet volledig. Ook op het gebied van sterfte, is geen toename te zien. Het laatste Barneveldse sterfgeval als gevolg van covid dateert van maandag 10 januari.

Vorige week gaven huisartsen in Barneveld aan zich zorgen te maken, als het aantal besmettingen in deze gemeente de komende weken toe zal nemen. Dit vooral vanwege het lage vaccinatiepercentage in Barneveld. Dat percentage ligt onder alle volwassenen (eerste en tweede prik) al enige tijd op 71 procent. Lokale opkomstcijfers voor de zogeheten boosterprik zijn door het RIVM en GGD Gelderland-Midden nog niet bekendgemaakt.

Wouter van Dijk

advertentie