Afbeelding
AberMedia

Auto op de kop in sloot Kootwijkerbroek, Barnevelder (19) net op tijd gered

14 januari 2024 om 09:32 Ongeval

KOOTWIJKERBROEK Bij een eenzijdig ongeval op de Laageinderweg in Kootwijkerbroek is in de nacht van zaterdag op zondag een personenauto op de kop in een sloot beland. De bestuurder, een 19-jarige Barnevelder, raakte lichtgewond.

Rond 02.30 uur werden de hulpdiensten, waaronder de brandweer en een traumahelikopter, massaal gealarmeerd. De bestuurder kwam vanuit de richting van de Dwarsgraafweg en miste een bocht, schoot door een weiland en kwam uiteindelijk op de kop in een sloot met water tot stilstand. 

De brandweer heeft de jongeman, die nog net zelf zijn hoofd boven water kon houden, kunnen bevrijden. Via de achterklep van de auto konden de brandweerlieden het slachtoffer uit het wrak halen. 

Na onderzoek in de ambulance hoefde de bestuurder niet mee naar het ziekenhuis. Hij kon snel mee met zijn ouders om een warme douche te pakken. Zover bekend was de jongen niet onder invloed. De traumahelikopter die was gealarmeerd, kon worden afgemeld. Volgens de brandweer heeft het slachtoffer geluk gehad dat de hulpdiensten snel ter plaatse waren en hem konden bevrijden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie