Afbeelding
AberMedia

Brandweer bevrijdt bestuurder uit auto na ongeluk in Voorthuizen

13 september 2023 om 07:08 Ongeval

VOORTHUIZEN Een 36-jarige automobilist uit Venlo is dinsdagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Voorthuizerweg in Voorthuizen, net voorbij de kruising met de Prinsenweg. Hij moest door de brandweer en ambulancemedewerkers uit zijn voertuig worden bevrijd. Nadat hij was gestabiliseerd, is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

Rond 23.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd, waaronder ook de traumahelikopter uit Amsterdam. Ter plaatse troffen de hulpdiensten een personenauto aan, die op de kop in een greppel tegen een boom tot stilstand was gekomen. 

De brandweer heeft onder meer een portier verwijderd, waarna het slachtoffer met een zogenoemde wervelplank uit het zwaar beschadigde voertuig kon worden gehaald. De politie sloot de Voorthuizerweg in beide richtingen tijdelijk af voor het verkeer. De opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd. 

De automobilist kwam uit de richting van Putten. Waarom de bestuurder de controle kwijtraakte, is niet bekend. Volgens de politie was er geen sprake van alcohol- en/of drugsgebruik. ,,Mogelijk was er een medische oorzaak, maar dat is vooralsnog onduidelijk’’, aldus een woordvoerder. 

De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald en afgevoerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie