Afbeelding
AberMedia

Handhaver gewond bij ongeval in Kootwijkerbroek

15 april 2022 om 08:00 Ongeval

KOOTWIJKERBROEK Een voertuig van de dienst handhaving van de gemeente Barneveld is donderdagavond in Kootwijkerbroek betrokken geweest bij een ongeval. Hierbij raakte één van de handhavers gewond aan hoofd en borst. Hij is in een ambulance voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De handhaver die de auto bestuurde, bleef ongedeerd.

De twee handhavers reden rond 22.50 uur in een onopvallende bestelwagen op de Wesselseweg achter een brommer aan die ze wilden controleren. Toen ze de brommer passeerden, ging het mis. Op dat moment kwam een personenauto vanuit de uitrit bij een horecagelegenheid de Wesselseweg oprijden, waarna een frontale aanrijding volgde.

De 19-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek is na de gebruikelijke blaastest aangehouden en voor een verdere ademanalyse overgebracht naar het politiebureau in Barneveld. Daar bleek dat hij niet te veel had gedronken, aldus de politie vrijdagmorgen. ,,Wel wordt proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag.’’

Omdat er een voertuig van handhaving bij het ongeval was betrokken, heeft de politie overleg gehad met medewerkers van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA). Uiteindelijk werd besloten geen onderzoek ter plaatse uit te voeren. Beide voertuigen liepen grote schade op en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie