Afbeelding
AberMedia

Automobilist aangehouden na frontale botsing tegen boom

Ongeval

BARNEVELD Op de Zelderseweg in Barneveld is zaterdagmorgen een personenauto frontaal tegen een boom gebotst. De bestuurder, een 47-jarige man uit Achterveld, bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij was met drie collega’s onderweg naar het werk toen het net voor de kruising met de Rijksweg fout ging. 

Nadat de auto frontaal de boom had geraakt, schoot het voertuig nog tientallen meters door, om vervolgens half in de berm tot stilstand te komen. De hulpdiensten, waaronder de brandweer van Voorthuizen en het hulpverleningsvoertuig van Barneveld, werden rond 06.05 uur gealarmeerd. 

Omdat het ongeval als ‘hoog energetisch’ werd aangemerkt - hierbij vindt een grote overdracht van energie op het slachtoffer plaats - werd een tweede ambulance gealarmeerd om alle vier de inzittenden te kunnen onderzoeken. Uiteindelijk bleek iedereen ongedeerd.

De bestuurder blies bij een alcoholcontrole 1035 ug/l. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod gekregen van 13 uur. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie