Afbeelding
Foto Henk Hutten

´Het lekkerste evenement van Voorthuizen´

4 september 2018 om 11:37 Uit-cultuur/nieuws

VOORTHUIZEN Wat begon als een steuntje in de rug voor muziekvereniging Crescendo is uitgegroeid tot een volwaardig evenement. Zaterdag wordt Bourgondisch Voorthuizen voor de zesde keer gehouden rond het Muziekhart aan de Van de Berglaan.

,,Vanaf dag één proberen we een gezellig kwaliteitsevenement neer te zetten. Dus kwalitatief goed eten, gezelligheid en sfeer. De deelnemers zetten hun beste beentje voor en laten nieuwe en verrassende gerechten proeven. De bezoekers worden op deze manier verrast door heerlijke gerechten en komen vast terug bij het horecabedrijf dat zulke gerechten aanbiedt´´, meldt de organisatie.

De deelnemers zijn een mix tussen cateraars en restaurants. ,,Heel leuk om te zien dat sommige cateraars naar huis gaan met een aanvraag om een feest te organiseren bij een van de deelnemers. Onze deelnemers komen uit Voorthuizen en de directe omgeving.´´

De vorige editie begon met een paar gigantische regenbuien. Voor de organisatie aanleiding om extra voorzorgsmaatregelen te treffen. We gaan sfeervolle tenten plaatsen, waardoor we veel minder afhankelijk zijn van het weer. Maar zonnig droog weer is natuurlijk wel hetgeen waar wij op hopen. De tenten en tuin worden met kleine lampjes en lampions verlicht. De tuin en het Muziekhart worden zo omgetoverd tot een sprookjesachtig decor.´´

De organisatie selecteert de deelnemers vooral op datgene wat zij de mensen willen voorschotelen. H,,et moet geen daghap worden maar een lekker klein gerechtje. Wij mogen als organisatoren een beetje in de keuken kijken van onze deelnemers en zien dan met hoeveel passie en professionaliteit deze mensen te werk gaan. Ze vinden het echt geweldig om dat tijdens Bourgondisch Voorthuizen aan hun gasten te laten zien en proeven", aldus Johan van den Heuvel. ,,Op dit culinaire evenement kunnen zowel deelnemers als gasten op een gezellige, laagdrempelige manier met elkaar kennismaken."

Het betaalmiddel voor Bourgondisch Voorthuizen is de Bourgondiër. Alles wat men wil eten of drinken wordt met deze munt afgerekend. De toegang tot het terrein is gratis. Bourgonisch Voorthuizen wordt georganiseerd door Muziekvereniging Crescendo. Belangstellenden zijn welkom van 16.00 tot 00.00 uur. Wethouder André van de Burgwal verricht om 17.00 uur de officiële opening.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie