SDS verliest nipt van koploper Alterno
SDS verliest nipt van koploper Alterno Pauw Media

24 april 2022 om 11:15 Volleybal

VOORTHUIZEN In een wedstrijd met 2 gezichten verloor de damesploeg van SDS met een nipte 2-3 van koploper Alterno-5 uit Apeldoorn.

GROOTSTE WINST ‘We kwamen prima terug in de wedstrijd na twee kansloze sets en dat vond ik de grootste winst van vandaag’, zo keek coach Van Zevenbergen terug op de wedstrijd. SDS begon het duel matig en wat te gespannen, waardoor Alterno al snel het initiatief wist te pakken. Met name in de passing was het rommelig aan Voorthuizense zijde waardoor Anneleen van Halteren moeite had om haar aanvalsters te bereiken. Via 18-25 en 19-25 leek de thuisploeg op een kansloze nederlaag af te stevenen.

VERTROUWEN ‘Daarna kwamen we beter in de wedstrijd. Het begon te draaien bij onze aanvalsters en het vertrouwen kwam terug. De derde en vierde set won SDS overtuigend met 25-18 en 25-14 en bij de 2-2 stand in sets leek SDS de beste papieren te hebben voor de winst. Net zo makkelijk liet SDS vervolgens de wedstrijd lopen. De thuisploeg grossierde in persoonlijke fouten en zo kon Alterno er toch nog met de winst vandoor gaan. De beslissende set ging met 7-15 naar de koploper.