SDS won de uitwedstrijd tegen Pauwervoll met een nipte 2-3.
SDS won de uitwedstrijd tegen Pauwervoll met een nipte 2-3. Henk Hutten

SDS blijft in de race voor hoge klassering

21 april 2022 om 07:36 Volleybal

VOORTHUIZEN De damesploeg van SDS heeft de midweekse wedstrijd tegen Pauwervoll in winst omgezet. In Ermelo hadden de Voorthuizenaren daar vijf sets voor nodig voordat het de thuisploeg op de knieën kreeg. ‘Bij vlagen goed volleybal, maar we moeten hard werken om dat niveau vast te houden’, zo keek een tevreden SDS-coach Robin van Zevenbergen terug.

SDS kon op deze woensdagavond een compleet team op de been brengen. Een rommelige start beloofde weinig goeds. SDS maakte veel persoonlijke fouten. Van Zevenbergen bracht Sacha Kemper nog in voor jongere zus Fabienne, maar de winst ging met 25-19 verdiend naar Pauwervoll. De tweede set was cruciaal voor het verdere verloop. Aan het einde waren er setpoints over en weer, maar ditmaal toonde SDS zich het koelbloedigst en pakte de set met 31-29.

OPLUCHTING Die winst bracht veel opluchting bij SDS. Er werd beter gespeeld en zowel aanvallend als verdedigend was SDS de betere ploeg. Het betaalde zich uit in een relatief makkelijke setwinst. De 1-3 winst hing in de lucht, maar ondanks een voorsprong kwam Pauwervoll toch weer terug en zo wist de thuisploeg toch nog een vijfde set af te dwingen. Die ging vervolgens met een duidelijke 7-15 naar SDS. ‘Al met al tevreden. Het wordt nu zaak om constanter te worden. We hebben nog 2 wedstrijden te gaan tegen sterke tegenstanders, beiden thuis. Hopelijk kunnen we daar nog mooie dingen laten zien en de mooie positie op de ranglijst vasthouden’, aldus Van Zevenbergen.