Een incompleet SSS won de uitwedstrijd tegen Gemini met 1-3.
Een incompleet SSS won de uitwedstrijd tegen Gemini met 1-3. foto van 't Land

Incompleet Simplex/SSS doet goede zaken in Borculo

7 april 2022 om 07:22 Volleybal

BARNEVELD De damesploeg van Simplex/SSS is er in geslaagd om de midweekse wedstrijd tegen Gemini uit Borculo in winst om te zetten. Een incompleet SSS versloeg haar lager geklasseerde Gemini met 1-3 en stijgt daarmee naar de zevende stek op de ranglijst. ‘We hadden veel kansen nodig om te scoren, maar we zijn geduldig gebleven’, zo vatte hoofdblokkeerster Rachel Florijn de wedstrijd samen.

INCOMPLEET SSS moest het deze wedstrijd doen zonder de vertrouwde coach Ezau Abraham. Paul Boshuis verving hem. Boshuis kon in deze wedstrijd geen beroep doen op Maartje Koudijs, Jaleesa Izijk en Abbia Veenvliet, maar wist over de wedstrijd gezien toch te domineren. Met Joke Hahn op de spelverdeelsterspositie begon SSS goed. De service en passing waren goed verzorgd al kostte het moeite om tot directe scores te komen. Het werd dan ook een spannende set die met een nipte 25-27 werd gewonnen.

Daarna brak de beste periode aan voor SSS. De Barnevelders speelden vrijuit en dat leidde tot een 16-25 overwinning. De derde set bleef de thuisploeg lang bji en tot het einde bleef het spannend. Gemini zag haar werklust beloond met setwinst. In de laatste set liet SSS er geen gras over groeien. De ploeg kwam al snel op een ruime voorsprong, maar liet Gemini toch terugkomen in de wedstrijd. Gemini leek er een vijfsetter uit te slepen bij een 22-20 voorsprong, maar SSS redde zich door kalm te blijven. Met 24-26 werd de winst binnengehaald.

TEVREDEN Al met al toch tevreden gezichten bij de SSS-ploeg waarbij Marjolein Coers nog inviel in de derde set. ‘Onze invallers deden het prima. Julie ten Brink viel de hele wedstrijd goed in met goeie services en een sterke pass. Een lastige wedstrijd, maar we kunnen tevreden zijn met de 1-3 overwinning’, aldus Rachel Florijn.