De SSS-dames verrasten in Veenendaal met een 1-3 winst.
De SSS-dames verrasten in Veenendaal met een 1-3 winst. foto van 't Land

SSS verrast in Veenendaal

11 maart 2022 om 07:36 Volleybal

VEENENDAAL - Simplex/SSS deed in de inhaalwedstrijd tegen VCV goede zaken. In Veenendaal won de formatie van Ezau Abraham verrassend met 1-3 van titelkandidaat VCV. Waar de Barneveldse dames in eigen huis telkens nipt tekort kwamen tegen Avior leverde SSS ditmaal een prima wedstrijd af. ‘Een hele lekkere pot, waarin we uitstekend speelden’, aldus aanvalster Iris Boerman.

De voortekenen waren minder goed. VCV doet nog volop mee in de race voor het kampioenschap, terwijl SSS een moeizame wedstrijd afleverde tegen Avior en met 1-3 verloor. Ditmaal was alles anders. Het sterke VCV, dat afgelopen weekend nog de winst in een vijfsetter verspeelde, begon uitstekend. De thuisploeg nam het initiatief en pakte verdiend de eerste setwinst met 25-20.

SCOREND VERMOGEN Na de setnederlaag begon het te draaien bij de Barnevelders. Spelverdeelster Joke Hahn, die de hele wedstrijd bleef staan, kon haar aanvalsters prima vinden en zowel op het midden als aan de buitenkant was de SSS-ploeg succesvol.  Zowel Geralde van de Bunt als Rachel Florijn kwamen prima door, terwijl ook de buitenaanval met Iris Boerman en Claude Davelaar veel scorend vermogen hadden. De damesploeg van SSS kwam in een goede flow en nam het initatief over.

ONBEVANGEN ‘We kwamen hier naartoe om te winnen en na de eerste set speelden we onbevangen. We kwamen in een goeie flow en bleven rustig. De afstemming was uitstekend en waar we zaterdag wat ongelukkig speelden liep het ditmaal voorspoedig’, zo keek Iris Boerman met een lekker gevoel terug op de midweekse inhaalwedstrijd.

Via 19-25 en 22-25 pakte SSS de tweede en derde set verdiend en de thuisploeg was het helemaal kwijt. SSS verzaakte niet en bleef ook in de vierde set scherp. Zo had invalster Abia Veenvliet een prima opslagreeks en VCV zakte verder in. ‘Ze speelden zeker niet slecht, maar wij speelden die set heel goed. De laatste set werd zelfs een regelrechte walkover want via 12-25 werd de thuisploeg overklast met als gevolg een dikverdiende 1-3 overwinning.