Johan Jansen stond gisteravond voor het eerst onder de lat bij Sparta Nijkerk, maar kon een nederlaag tegen GVVV niet voorkomen.
Johan Jansen stond gisteravond voor het eerst onder de lat bij Sparta Nijkerk, maar kon een nederlaag tegen GVVV niet voorkomen. Stefan Koops

Barneveldse keeper Johan Jansen kan het nog steeds

22 september 2022 om 13:29 Voetbal

BARNEVELD Het was gisteren een bijzondere avond voor Johan Jansen. De 33-jarige Barnevelder speelde zijn eerste officiële wedstrijd namens Sparta Nijkerk. Dat gebeurde nota bene op het veld van GVVV, de club waar hij elf jaar onder de lat stond. De Nijkerkers verloren wel: 1-0.,,Johan is een blauwe’’, zong het GVVV-publiek halverwege de tweede helft. Was het uit sympathie voor de doelman die jarenlang vaste waarde was in Veenendaal, of was het een smeekbede om de thuisploeg te laten winnen?
Heel veel kreeg Jansen, die begon bij Terschuurse Boys en doorbrak bij SDV Barneveld, waarna hij prof werd bij NAC Breda en Almere City, niet te doen. In de 54e minuut pakte hij met een geweldige reflex een bijna onmogelijke bal.
,,Het gaat erom dat je als keeper de ballen pakt waar het om gaat. Dat deed ik vandaag,” zei de doelman die in de slotminuut alsnog werd gepasseerd. ,,Die bal werd gewoon heel goed ingeschoten. Daar kon ik niet meer bijkomen. Dan baal je wel, want ik had graag door gebekerd.”

DEUR DICHT Na elf jaar trok Jansen zelf de deur dicht bij GVVV. Hij was niet alleen zijn basisplaats kwijtgeraakt, ondertussen was hij ook veruit de oudste selectiespeler bij de club uit de derde divisie. ,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Bij Sparta vond ik die. Ik heb het hier enorm naar mijn zin.”
Dat zegt Jansen, terwijl hij geen eerste keuze is onder Eric Speelziek. ,,Ik wist dat die kans erin zou zitten. Mijn concurrent deed het vorig seizoen heel goed, dan moet je in de voorbereiding echt beter zijn om hem eruit te spelen. Volgens de trainer zijn we gelijkwaardig en dan weet je dat degene die er al in stond de voorkeur krijgt.”
Bij topamateurclubs is het vaak zo dat je dan nog wel je wedstrijdjes mag keepen in het bekertoernooi. Toen GVVV de tegenstander werd had Jansen iets om naar uit te kijken. ,,Voor mij was dit de mooiste loting die je maar kon wensen, omdat de clubs uit het betaalde voetbal in deze ronde nog niet meedoen. Het was voor mij bovendien een moment om te laten zien wat ik kan. Ik denk dat ik dat ook wel gedaan heb.”

Peter Pos

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie