Collin Oosterholt (Links) zag zijn team met 1-5 winnen bij Ede/Victoria
Collin Oosterholt (Links) zag zijn team met 1-5 winnen bij Ede/Victoria Eip Janssen

Harskamp verslaat onmachtig Ede/Victoria

3 september 2022 om 18:52 Voetbal

HARSKAMP Harskamp heeft de eerste bekerwedstrijd bij competitiegenoot Ede/Victoria met 1-5 gewonnen.

Eip Janssen

,,De zege kwam vrij gemakkelijk tot stand. En dat terwijl mijn ploeg verre van compleet was. Ik denk dat er zeker vijf misschien wel zes basisspelers afwezig waren. De reden? Vakantie, weekeinde uit, niet geheel fit, schorsing enz.”, reageerde Harskamptrainer Collin Oosterholt kort na afloop.

Na bijna tien minuten spelen nam Harskamp een 0-1 voorsprong door Frank Hol. ,,Mooi dat hij vanmiddag niet alleen goed speelde maar ook scoorde. Dat had Frank even nodig.” Een mooie combinatie met Frank Hol wist de van Fortissimo overgekomen Lars Haalboom te verzilveren: 0-2. Na de aansluitingstreffer van Ede/Victoria (Ilias el Aarrass) was het Tom Hol die de ruststand op 1-3 bepaalde.

,,In de tweede helft is er gewoon zakelijk gespeeld. Onze passes in de diepte bleken een goed wapen. Frank Hol wist met twee doelpunten de eindstand op 1-5 te brengen”, gaat de Harskampse trainer verder.

Het spelbeeld en ook de stand gaven Oosterholt de mogelijkheid twee spelers van Harskamp 016 te laten debuteren. ,,De laatste twintig minuten heb ik Daan van Kruistum en Jarno van den Brink nog ingebracht. Zij hadden al een wedstrijd bij 016 in de benen. Maar waren blij deze mooie bekerervaring mee te mogen maken. En ik was blij dat zij de bank wilden bezetten. Een win-win situatie voor beide partijen”, sluit Oosterholt lachend af.

Harskamp en Blauw Geel ’55 gaan in de bekerpoule beiden met drie punten aan de leiding. Zaterdag kan er al een vroege beslissing in de poule vallen als beide ploegen elkaar in Harskamp ontmoeten. De aanvang op sportpark Meuleveld is 15.00 uur.