Rico Kuijt (links) en Jeffrey van Deuveren maken een vuist. Na de de 1-0 van Jeffrey tegen DOS'37. Melvin Taribuka

SDVB leidt nu dans

14 mei 2022 om 20:44 Voetbal

BARNEVELD SDV Barneveld is na de 4-0 overwinning op DOS’37 de nieuwe koploper in de Eerste Klasse D. CSV Apeldoorn verloor en raakte de koppositie kwijt. Nunspeet weigerde te profiteren en speelde gelijk. Hierdoor leidt SDVB op basis van een beter doelsaldo de dans.

Toen scheidsrechter Delsink voor het eindsignaal floot schudde Bart Schreuder in eerste instantie zijn hoofd. Na een geweldige eerste helft volgde een matig tweede bedrijf en daar baalde de trainer van SDVB van. ,,Ik was best wel geïrriteerd daarover, maar ja dan hoor je ineens dat CSV Apeldoorn had verloren en was het vooral genieten.”

Over de wedstrijd van SDVB zelf valt niet zo heel veel te vertellen. Al na vijf minuten zette Jeffrey van Deuveren de Barnevelders op een voorsprong. Via treffers van Rob Knul, Zakaria el Biyar en Levi Smit werd het nog voor rust 4-0. ,,We speelden echt heel goed’’, vond Schreuder. ,,De doelpunten waren stuk voor stuk heel mooi. Als trainer wil je dan graag dat je in de tweede helft op dezelfde voet verder gaat. Dat deden we niet.”

Wat ook meespeelde was dat de thuisploeg twee vervelende blessures opliep. Eerst viel Van Deuveren uit met een enkelblessure en even later haakte Knul af vanwege een pijnlijke hamstring. Vooral die laatste blessure baart Schreuder toch wel een beetje zorgen. Want de ziekenboeg van de Barnevelders zit flink vol.

,,We missen zes man en daarbij zitten liefst vijf aanvallers’’, verzuchtte Schreuder. Eerder vorige week haakte namelijk ook Ricardo Mengerink af met een hamstringblessure, terwijl Wilbert Thomassen, Ruano Taribuka en Timo Vink al langere tijd uitgeschakeld zijn.

,,Met Levi en Zakaria hebben we nog maar twee aanvallers over’’, telde Schreuder. ,,Ik denk niet dat Jeffrey, Rob en Ricardo er komende zaterdag weer bij zijn, maar hopelijk vallen hun blessures mee.”

In de knotsgekke Eerste Klasse D is SDVB de negende nieuwe koploper sinds de winterstop. ,,Met nog drie wedstrijden te gaan is dat de mooiste positie waarin je kan verkeren’’, stelde Schreuder. ,,Tot dinsdagavond gaan we hier flink van genieten en daarna richten we ons op SVI. Wat mij betreft is het mooi geweest met telkens een nieuwe koploper en houden wij dat tot en met het einde vast.”

Levi Smit aan de bal en maker van de 4-0. In het midden kijkt Zakaria ElBiyar toe en maker van de 3-0.