Verder heb ik eigenlijk geen kans gehad. Zij hielden de ruimtes heel klein zei Rob Knul.
Verder heb ik eigenlijk geen kans gehad. Zij hielden de ruimtes heel klein zei Rob Knul. Melvin Taribuka

SDVB lijkt wéér af te haken

27 april 2022 om 00:54 Voetbal

BARNEVELD Het is SDV Barneveld niet gelukt om weer helemaal mee te doen in de titelstrijd. Dinsdagavond verloor de eersteklasser op Norschoten met 0-1 van SVZW en lijkt weer af te haken in de titelstrijd.

Al een paar keer eerder dit seizoen leek het erop dat SDVB af was gehaakt voor het kampioenschap. Maar telkens bleek dat een te voorbarige conclusie. Dinsdagavond kwam SVZW op bezoek. Voor beide ploegen gold dat de winnaar op drie punten van koploper Nunspeet zou komen.
De verliezer zou niet alleen op zes punten achterstand blijven staan, maar moet ook liefst vijf ploegen boven zich dulden. Wil je dan nog kampioen worden, dan heb je eigenlijk een mirakel nodig. ,,De verschillen bovenin onze klasse zijn heel erg klein. Dat zie je niet zo vaak’’, stelde Rob Knul net na de nederlaag. ,,SVZW deed vandaag goede zaken, terwijl de verschillen in het veld echt heel klein waren.”

,,We mogen nu even balen’’, oordeelde de aanvoerder van SDV. ,,Maar alles zit nog zo dicht bij elkaar en bovendien staan we er in de derde periode nog heel goed voor, dat we nog steeds vooruit moeten kijken. We hebben echt nog wel iets om voor te spelen.”
In de 28e minuut kwamen de bezoekers uit Wierden op voorsprong. De boomlange Maarten Jansen kopte bij de eerste paal raak. Knul: ,,Dat was de eerste kans die zij kregen, terwijl wij daarvoor twee heel grote kansen kregen waaruit we niet scoorden.”

De spits van SDVB doelde op de kansen voor Levi Smit en Zakaria el Biyar. ,,Bij de kans voor ‘Zaka’ maakte ik ruimte voor hem, maar kon ik de bal niet meer ontwijken toen hij schoot. Ik denk dat het anders een doelpunt was geworden.”
Na rust kreeg SDVB nog een paar redelijke kansen. Milan van Elten kopte een keer over en schoot de bal een keer hard voorlangs. Bij de tweede paal dook Jeffrey van Deuveren op, maar raakte de bal maar half. ,,Jammer dat ‘Deuf’ niet zag dat ik achter hem stond’’, zei Knul. ,,Verder heb ik eigenlijk geen kans gehad. Zij hielden de ruimtes heel klein. Dat deden ze wel goed.”

Bart Schreuder probeerde in de slotfase nog wat te forceren door de kopsterke centrale verdediger Rick van Walsem in te brengen als stormram. Dat leidde ook al niet tot succes. ,,Wij kopten de bal telkens door, maar iedere keer kwam hij daarna bij hen terecht’’, zag Schreuder. ,,Is dat geluk of kwaliteit? Zeg het maar. Ik denk dat een gelijkspel niet onterecht was geweest, wij hebben SVZW voortdurend onder druk weten te houden.”
In de competitiestand maakt SDVB nu even een pas op de plaats, maar in de strijd om de derde periode doen de Barnevelders nog wel volop mee. Schreuder: ,,Ik zei het vorige week al dat we echt een serie moeten neerzetten om mee te doen om de prijzen. Dat is na vandaag nog steeds zo. Dus de uitgangspositie voor ons blijft hetzelfde.”

SDVB heeft op papier wel een relatief makkelijk programma, met vooral wedstrijden tegen laagvliegers. Misschien blijkt achteraf dat de Barnevelders ook na deze nederlaag nog steeds niet definitief afgehaakt zijn.

Milan van Elten kopte een keer over en schoot de bal een keer hard voorlangs.
Rob Knul ,,Verder heb ik eigenlijk geen kans gehad. Zij hielden de ruimtes heel klein. Dat deden ze wel goed.”
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie