Rob Knul met een kop kans tegen vv Nunpeet. Melvin Taribuka

SDVB baalt na nederlaag tegen Nunspeet

26 maart 2022 om 19:59 Voetbal

BARNEVELD Het gaat misschien te ver om Nunspeet een ‘angstgegner’ te noemen, feit is wel dat SDV Barneveld wéér met lege handen stond tegen die ploeg en dat was flink balen. ,,Dit hebben we vooral aan onszelf te verwijten.”

Vol met chagrijn stapte Rob Knul zaterdag van het veld. De aanvoerder zag dat zijn ploeg zich weer stukbeet in Nunspeet. ,,Al jaren spelen we heel moeizaam tegen die ploeg’’, verzuchtte Knul nadat hij omgekleed was. ,,Als je kijkt naar de zuivere speeltijd, dan was dat vandaag heel laag. Keer op keer lag het spel stil. De scheidsrechter trok dan wel acht minuten blessuretijd bij, we kwamen gewoon niet goed in ons spel.”
SDVB begon matig, maar na een minuut of 20 ging het lopen. ,,Het duurde iets te lang voordat we in de wedstrijd zaten’’, zag Bart Schreuder, ,,maar na een moeizaam begin kregen we de controle terug. Dan krijg je heel ongelukkig een doelpunt tegen en weet je dat zij er alles aan doen om het tempo uit te de wedstrijd te halen.”
De 0-1 viel vijf minuten voor de rust. Bijna repareerde Knul de achterstand, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. ,,Zelf kon ik het niet zien of ik ook echt buitenspel stond, maar van anderen hoorde ik dat het er wel op leek. Het gaf me wel vertrouwen dat we na rust gas konden geven. Voetballend waren we echt beter. Maar ja, we kwamen niet meer aan voetballen toe. Dat was heel frustrerend.”

VERVELENDE MIDDAG Voortdurend lag de wedstrijd stil. De bezoekers namen alle tijd bij spelhervattingen, of wanneer de keeper in balbezit kwam. ,,Daardoor werd het een vervelende middag’’, oordeelde Schreuder. ,,Maar dat hebben we wel aan onszelf te danken. Zij deden dat gewoon heel goed. Je moet er gewoon voor zorgen dat je niet in die positie komt. Zonde want verder kan ik de ploeg niet zoveel verwijten.”
Bij winst was SDVB geklommen naar de tweede plek op slechts één punt achterstand op de nieuwe koploper CSV Apeldoorn. Schreuder: ,,Het is niet zo dat we nu afhaken, maar we hadden vandaag een mooie slag kunnen slaan.”
,,Ons doel is in de top-4 eindigen en dat is nog steeds haalbaar’’, vulde Knul aan. ,,Het is nog elf wedstrijden en ik heb er alle vertrouwen in dat we mee blijven strijden voor promotie.”

Rob Knul kwam maar niet door de verdediging van vv Nunspeet.
SDV Barneveld wéér met lege handen tegen vv Nunspeet.