Afbeelding
Epa/marius Becker

Ajax stelt Alfred Schreuder aan als opvolger Ten Hag: ‘Geweldige kans’

Voetbal

BARNEVELD/AMSTERDAM Ajax heeft Barnevelder Alfred Schreuder aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 49-jarige Barnevelder ondertekende een contract voor twee jaar bij de landskampioen. Schreuder volgt Erik ten Hag op, die overstapt naar Manchester United.

,,Hoofdtrainer worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp’’, zegt Schreuder op de website van Ajax. ,,Ik vind het daarnaast ook erg leuk om terug te keren, want in de anderhalf jaar die ik bij Ajax werkte heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij de club.”

PRIJZEN ,,Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt. Met een goede balans tussen ervaren topspelers en de vele grote talenten. Maar eerst wil ik met Club Brugge het seizoen succesvol afsluiten. Afscheid nemen met de hoofdprijs, dat is erg belangrijk en ik zal er alles aan doen om dat  te bewerkstelligen.”

TACTISCH STERK Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax: ,,Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof. Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities. We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven. Zowel in de Eredivisie als in de UEFA Champions League.”

Schreuder was tussen begin 2018 en de zomer van 2019 assistent van Ten Hag in Amsterdam. Ajax pakte in het seizoen 2018-2019 de dubbel en bereikte de halve finales van de Champions League.

Schreuder werd daarna hoofdtrainer van de Duitse club Hoffenheim, maar moest een jaar later vertrekken. Hij ging vervolgens als assistent van Ronald Koeman mee naar FC Barcelona. Na het ontslag eind vorig jaar van Koeman vertrok ook Schreuder uit Camp Nou. Hij werd begin dit jaar aangesteld bij Club Brugge als opvolger van Philippe Clement. Schreuder koerst met Brugge af op de Belgische titel.

Zijn broer Dick is trainer van PEC Zwolle, dat deze week degradeerde uit de Eredivisie. Broer Bart is hoofdtrainer bij SDV Barneveld.

advertentie