Afbeelding
Epa/quique Garcia

Schreuder definitief nieuwe trainer Club Brugge

Voetbal

BRUGGE (ANP) Alfred Schreuder gaat als hoofdtrainer aan de slag bij de Belgische kampioen Club Brugge. De 49-jarige Barnevelder treedt per direct voor onbepaalde tijd in dienst bij de huidige nummer 2 van de Belgische voetbalcompetitie. Schreuder komt in het Jan Breydelstadion met Ruud Vormer, Noa Lang en Bas Dost heel wat landgenoten tegen.

De oud-speler van Feyenoord, RKC Waalwijk, NAC Breda, FC Twente en Vitesse vervangt Philippe Clement, die bij AS Monaco de ontslagen Niko Kovac opvolgt. Schreuder vertrok ruim twee maanden geleden bij FC Barcelona, waar hij assistent was van Ronald Koeman.

Na het ontslag van Koeman vertrok ook Schreuder uit Camp Nou. Hij werkte eerder als hoofdtrainer bij FC Twente en de Duitse club Hoffenheim. Schreuder was bij die twee clubs ook assistent, net als bij Vitesse en Ajax. Hij werd in juni 2020 ontslagen als trainer van Hoffenheim en ging daarna met Koeman mee naar Barcelona.

Schreuder neemt de assistenten Danijel Zenkovic en keeperstrainer Carlo l’Ami mee. De drie sluiten op korte termijn aan bij de winterstage van Club Brugge in Marbella.

Club Brugge heeft na 21 competitieduels 7 punten achterstand op de verrassende koploper Union. De Belgische club ging maandag op trainingskamp naar Marbella. Het is de bedoeling dat Club Brugge daar zaterdag een oefenwedstrijd speelt tegen Feyenoord.

advertentie