Afbeelding
Erwin Spek

Alfred Schreuder verlaat Ajax voor Hoffenheim

Sport/sport

BARNEVELD (ANP) Alfred Schreuder vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ajax. De assistent van trainer Erik ten Hag gaat als hoofdtrainer bij TSG 1899 Hoffenheim aan de slag.

De Barnevelder stond nog tot de zomer van 2020 onder contract bij Ajax, dat hem begin vorig jaar van TSG 1899 Hoffenheim overnam. ,,Alfred heeft al in de Bundesliga gewerkt en kan daar deze zomer als hoofdtrainer aan de slag. Dat wil hij heel graag en wij hebben besloten daar niet voor te gaan liggen", legt directeur voetbalzaken Marc Overmars uit.

Schreuder tekent bij Hoffenheim een contract tot 30 juni 2022. De 46-jarige trainer, die van 2015 tot januari 2018 al assistent was bij Hoffenheim, wordt daar de opvolger van Julian Nagelsmann die naar RB Leipzig gaat. Bij Hoffenheim speelt de Nederlander Joshua Brenet.

,,Ik heb de ambitie om hier als hoofdtrainer nu mijn eigen stempel te drukken en het volgende succesverhaal te schrijven", zegt Schreuder. ,,Natuurlijk helpt het dat ik de club en veel van de betrokken personen ken. In mijn eerste periode bij Hoffenheim ben ik niet alleen van de club maar ook van de regio gaan houden."

Schreuder was voor Hoffenheim meteen een topkandidaat toen bekend werd dat Nagelsmann de club zou verlaten. ,,Hij heeft al bewezen dat hij voor het type voetbal staat dat ook Hoffenheim kenmerkt: moedig, fris en aanvallend", zegt eigenaar Dietmar Hopp.

,,Alfred kent de structuur van onze club en het grootste deel van het team. Hij heeft met zijn ervaring en zijn strategische en duidelijke manier van communiceren bijgedragen aan het succes in de afgelopen jaren", vindt sportdirecteur Alexander Rosen.

advertentie