(Archieffoto Rood-Wit'58- VVOP)
(Archieffoto Rood-Wit'58- VVOP) Henk Hutten

Gelijkspel Rood-Wit’58 tegen Advendo’57

30 april 2022 om 18:10 Voetbal

VEENHUIZERVELD In de strijd tegen degradatie heeft Rood-Wit’58 kostbaar puntverlies geleden. Na een matige wedstrijd eindigde het thuisduel tegen hekkensluiter Advendo’57 in een 1-1 gelijkspel.

Op Sportpark De Eendracht kon trainer Albert van Nijhuis niet over Tristan Stoffer (enkel) en Tanno Liemburg (schouder) beschikken maar speelde Wesley Ruiter als defensieve pion prima. Rood-Wit’58 begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg via Camilo Bronkhorst (lat) en Marijn van Meerveld (over) twee grote kansen op een verdiende openingstreffer. Tien minuten voor rust bracht Bram van Meerveld zijn club op prachtige wijze op voorsprong door vanaf dertig meter de bal fraai in de linkerbovenhoek te schieten. Advendo’57 kwam goed uit de kleedkamer en kwam na rust al snel via een doelpunt van Luc Goudsbloem op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd was clubtopscorer Jop van Eijden dichtbij een doelpunt maar zijn schot eindigde op de lat. Aan de andere kant mocht Rood-Wit ook niet mopperen dat een eigen inzet van invaller Justin Bos de paal naast doelman Joris ten Bolscher raakte.

Dankzij de zege van vorige week op Terschuurse Boys staat Rood-Wit’58 eindelijk weer op een veilige plek, met een overwinning op hekkensluiter had de club uit Veenhuizerveld een belangrijke stap richting rechtstreekse handhaving kunnen zetten. Trainer Van Nijhuis was dan ook niet tevreden: “Het is best frustrerend dat we tegen de nummer laatst geen driepunter pakken. Het was ook een hele slechte wedstrijd met hotseknotsbegonia voetbal. We zijn goed aan de wedstrijd begonnen en hebben keihard gewerkt, maar onze tweede helft was dramatisch waardoor we ook geen overwinning verdienen.”

Zaterdag speelt Rood-Wit’58 in en tegen Stroe.