Albert Schregardus opende de score voor SDS '55
Albert Schregardus opende de score voor SDS '55 Theo Beumer

SDS ’55 haalt op slecht veld een zege bij Vierhouten’82

5 maart 2022 om 18:44 Voetbal

WEKEROM SDS ’55 behaalde een 1-3 zege bij Vierhouten’82. ,,Een veld wat heel lastig te bespelen is. En een tegenstander die graag de lange bal speelt. Dat was best lastig”, opende Martin Speelziek.

Eip Janssen

De SDS ’55 trainer had zijn manschappen opdracht gegeven snel te schakelen. ,,De vijf mans verdediging uitspelen was nog niet zo gemakkelijk. Een kans voor Albert Schregardus had ons misschien wat rust kunnen geven. Maar het was ‘net niet’. Toch kwam SDS ’55 in de slotminuut van de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Gerben Roelofsen bediende Schregardus die nu wel scoorde. Ik zat het doelpunt nog te noteren of de gelijkmaker zat er al in. Het was een direct schot vanaf de aftrap op het doel. De bal viel via de lat en rug van Michael Mulder binnen. Het was wel 1-1 en dan ga je toch anders de kleedkamer in”, baalde Speelziek.

In de tweede helft was SDS ’55 de veel betere ploeg. De thuisclub kwam nauwelijks in het spel voor. ,,Na een minuut of acht spelen was het Martien van den Berg die uit een corner van Lennart Ploeg de 1-2 binnenkopte. Daarna werd ons spel wat slordiger zonder dat we in gevaar kwamen”, ging de SDS ’55 trainer verder. Zijn elftal speelde op het dramatische veld de wedstrijd zakelijk uit. ,,Gerben Roelofsen was de man die de eindstand op 1-3 bepaalde. Daarmee doen we goede zaken, want juist in dit soort wedstrijden mag je geen punten verspelen. Zaterdag naar Harskamp, een altijd beladen maar mooie dorpenderby. Ik weet zeker dat we dan klaar voor staan”, eindigt Martin Speelziek gedecideerd.

SDS ’55 stijgt naar de zesde plaats met 18 punten uit 11 wedstrijden. Zaterdag wacht de ‘dorpenderby’ in en tegen Harskamp