Deze keer geen reden tot juichen bij een SDS '55 doelpunt.
Deze keer geen reden tot juichen bij een SDS '55 doelpunt. Theo Beumer

SDS ’55 op eigen veld afgetroefd door sterk EFC ‘58

6 november 2021 om 18:38 Voetbal

WEKEROM SDS ’55 leed op eigen veld een even verdiende als duidelijke 0-3 nederlaag tegen kampioenskandidaat EFC ’58 uit Ermelo.

door Eip Janssen

,,EFC ’58 is voor zover ik nu heb gezien de beste ploeg in de vierde klasse die SDS ’55 tot heeft ontmoet. Met een ongelooflijke goede spits Jorick Priem. Hij opende de score rond het half uur met een mooi doelpunt”, keek SDS ’55 trainer Martin Speelziek terug. Het sierde de Wekeromse trainer dat hij zich niet verschuilt achter een aantal afwezigen. Matthijs van de Kamp, Anko Klok en Jaap-Evert Roelofsen waren al niet afwezig. Ook aanvoerder en ruggengraat achterin Martien van den Berg viel al snel geblesseerd uit. ,,Dat is niet de reden van de nederlaag. Wij hebben een jonge goede ploeg in opbouw. Over de inzet en beleving ben ik tevreden. SDS ’55 gaat zeker nog een woordje meespelen deze competitie”, ging de SDS ’55 trainer verder.

Waar EFC’58 het spel bepaalde en kansen kreeg had SDS ’55 pech dat Rick Roelofsen op de lat kopte. ,,Het was ‘net niet’. Dan valt de 0-1 (Jorick Priem) en wordt het lastig. EFC ’58 was efficiënter”, oordeelde Speelziek. Hij zag in de tweede helft de Ermelose ploeg tweekeer scoren. Gerjan van der Ham en Jeremy Loos waren de schutters: 0-3. ,,Dat was rond de 55e minuut. Binnen twee minuten was de eindstand bereikt. De 0-3 kwam uit een strafschop waarbij Jort van den Hudding de bal ongelukkig met de hand raakte. Je kunt hem geven en deze scheidsrechter deed dat. De ingevallen J019 speler Gerben van Donselaar had de tegentreffer op de schoen. Jort van den Hudding schoot op de paal. Maar eerlijk gezegd had SDS ’55 vanmiddag geen recht op punten. Zo eerlijk moet je ook zijn”, besluit Speelziek.

SDS ’55 haakt voorlopig even af bij de kanshebbers. De ploeg staat nu op de achtste plaats met zes gespeeld en zes punten. Op zaterdag 20 november wacht de streekderby bij VV Barneveld.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium