Jason Nahumury, de aankomende hoofdtrainer van VV Barneveld.
Jason Nahumury, de aankomende hoofdtrainer van VV Barneveld. Foto van 't Land

‘Het kan alleen maar beter gaan bij VV Barneveld’

31 januari 2022 om 09:17 Voetbal

BARNEVELD ,,Ik ben door de groep zelf benaderd. Daarna kwamen de tc, het bestuur en ik al gauw tot overeenstemming. Ik heb er zin in.” Jason Nahumury (48) is de nieuwe trainer van VV Barneveld en kijkt uit naar zijn avontuur. ,,Er moeten wel dingen gaan veranderen, maar wat, dat zien we wel als we echt begonnen zijn.”



Wat velen binnen VVB en daarbuiten min of meer voorzien hadden, kwam vorige week officieel naar buiten. Nahumury is al jaren (jeugd) trainer én is vol ambitie. Nu is daar dus het hoofdtrainerschap van de zaterdagsectie, daar waar hij eerder al de zondaghoofdmacht onder zijn hoede had. ,,Ik ben nu nog speler/trainer bij het tweede van VVB, maar daar zal ik na dit seizoen zeker mee stoppen, alle focus moet naar het eerste gaan. Als ik de club op deze manier kan helpen, dan wil ik dat zeker doen.”

GEEN HAAT EN NIJD Nahumury is een ‘echte VVB’er’ (hij speelde meer dan driehonderd wedstrijden in het eerste elftal) maar is niet bekend met de haat en nijd die er vroeger was tussen VVB en aartsrivaal SDVB. ,,Nee helemaal niet. Wat heet, ik heb vijf jaar lang de jeugd bij SDVB getraind, de JO13 en JO15. Daar heb ik maar liefst vijf jaar derde divisie mogen trainen. Nou, daar heb ik heel veel geleerd over het vak. Verder deed ik ook de JO19 bij VVB.” 

Bij SDVB had hij te maken met een uitermate goede lichting, zo vertelt de Barnevelder, die zelf in het verleden zowel de hoofdmacht van de zaterdag als de zondag diende. ,,Ik kom er verder nog graag kijken hoor, veel vrienden en familie spelen daar ook namelijk. In die tijd heb ik zelf in elk geval heel veel geleerd van diverse trainers.”  Inmiddels zit de zelfstandig ondernemer (JAZON) alweer drie jaar bij VVB, als trainer en als speler. ,,Dat laatste blijft natuurlijk het mooiste, het zelf spelen. Maar daar zal ik dus mee moeten stoppen. Zo loopt het nu eenmaal.”
Heeft Nahumury er lang over moeten nadenken om in te stappen bij VVB 1? ,,Nee totaal niet, maar ik heb wel gesprekken gevoerd met mijn zoon Tristan die in het eerste speelt. Vroeger als jeugdtrainer heb ik al met hem te maken gehad en toen had ik de neiging om hem strenger aan te pakken dan de andere spelers. Dat was een valkuil maar daar ga ik niet weer intrappen. Ik zal met Tristan net zo omgaan als de rest van de selectie. Op dat moment ben ik namelijk niet zijn vader, maar zijn trainer.”

PUNTLOOS Momenteel gaat het op zijn zachtst gezegd niet best met het vlaggenschip van de Barnevelders. De ploeg van trainer Gerwin Dekker - die na dit seizoen naar SDS’55 verkast - staat troosteloos onderaan in de vierde klasse C met nul punten en snakt dus naar een eerste overwinning. ,,Ik ken Gerwin ook goed en dit gun je hem ook niet maar het zit ook wel erg vaak tegen. Ik heb zelf geen enkele twijfel dat het de goede kant op zal gaan. Anders was ik er natuurlijk ook niet ingestapt. Er zullen ook nieuwe spelers komen maar dat is nog niet helemaal concreet. Wel is zeker dat ik aan een ‘voetballend’ elftal wil gaan werken. We zullen komend seizoen dus zien.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie