Simon de Boer verstuurt een pass namens VV Barneveld. De thuisploeg verloor met liefst 1-6.
Simon de Boer verstuurt een pass namens VV Barneveld. De thuisploeg verloor met liefst 1-6. FOTO van 't Land

VV Barneveld blijft puntloos onderaan staan

Voetbal

BARNEVELD VV Barneveld is ook na acht wedstrijden zonder punten in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal. De formatie van trainer Gerwin Dekker verloor ook afgelopen zaterdag. De inhaalwedstrijd tegen SDS leverde andermaal geen gewenst resultaat op. ,,Als ik niet door één deur kon met de spelersgroep, was ik allang gestopt”, aldus de coach.

De Wekerommers wonnen met maar liefst 1-6 en het enige doelpunt van Barneveldse makelij kwam van talent Fabian van Esch. Voor Dekker en co. is het een kwestie van leven van week tot week. ,,Elke week is het maar weer de vraag met welke spelers we het veld op komen; we komen met technische commissie en bestuur iedere donderdagavond bij elkaar voor gesprekken. En verder is het ook elke keer weer afwachten met welk nieuws de politiek en de KNVB nu weer komt. Inmiddels is dus duidelijk dat het definitief winterstop is voor alle eerste elftallen.” 

GOED DOOR ÉÉN DEUR Heeft de trainer - die aangegeven heeft na dit seizoen te vertrekken van sportpark ‘t Nieuwe Oost - zelf overwogen op te stappen? ,,Nee, omdat ik gewoon goed door één deur kan met de spelersgroep. Als dit niet het geval was, was ik allang gestopt. We blijven op de zaterdagen doortrainen, dat is gewoon het positiefst voor de groep. En voor de rest willen we als club zeker de stekker er niet uithalen; VVB moet gewoon een eerste elftal houden. Wel moet ik toegeven dat het met de motivatie af en toe wel moeilijk is met al die nederlagen. Dat geldt overigens voor iedereen hier. Een aantal spelers twijfelt zelfs om na de winterstop door te gaan. Tja, het blijft lastig, want het is ook een smalle selectie.” 

KEEPER WEG Inmiddels is al wel zeker dat keeper Thomas Houtveen het eerste elftal heeft verlaten. ,,Die was de discussies over corona - die binnen de selectie zeker veel gevoerd worden - meer dan zat. Het is zijn goed recht natuurlijk, maar zonde is het wel.”  Zaterdag probeerde Dekker het met een versterkte verdediging. ,,Helaas kwamen we ook met vijf verdedigers al binnen zeventien minuten met 2-0 achter... Ja, dan ebt het vertrouwen ook snel weg, wat ik begrijp. Het is en blijft een lastig seizoen.”

Jurre Jochemsen

advertentie
advertentie