Afbeelding
Theo Beumer

Hardwerkend Achterveld verslaat koploper Harskamp

23 oktober 2021 om 18:04 Voetbal

ACHTERVELD,, De 2-1 zege op koploper Harskamp voelt echt goed aan. De ploeg heeft lang heel hard gewerkt. De vorm komt terug en zag ik al eerder aankomen. Maar dan moet het wel punten opleveren”, opende een zeer tevreden Achterveld trainer Jacco Meurs.

door Eip Janssen

Hij zag in de eerste helft Harskamp een op dat moment niet onverdiende 1-0 voorsprong nemen. Het was Talib Azerkan die Donovan Rijlaarsdam de kans schonk en deze aarzelde niet raak te schieten. ,,In de tweede helft zag je dat Harskamp, mede door gedwongen wissels wat onrustig werd. Mijn ploeg bleef erin geloven. Met aan beide kanten lang best goed voetbal was het de vraag wie het eerst zou scoren. Beide ploegen kregen kansen, meende Jacco Meurs.

De beloning bleef niet uit. ,,Dat klopt. Een prachtige aanval en Joey van den Brink zette ons op 1-1. Jelle Neuman werd op weg naar een doelpunt onderuitgehaald en Harskamp speler Aldo van Norel met ‘rood’ bestraft. Harskamp moest terug en Achterveld bleef echt goed spelen. In de laatste minuten wist Achterveld de 2-1 te scoren via Sven van Rossum. De ploeg staat nu op een zevende plaats in de vierde klasse C. Volgende week de derby bij Barneveld. Dan is het zaak er ook te staan”, sluit Jacco Meurs af.