Rood Wit'58: Trainer Albert van Nijhuis
Rood Wit'58: Trainer Albert van Nijhuis Henk Hutten

Eerste bekerzege Rood-Wit’58 ondanks matige wedstrijd

4 september 2021 om 21:43 Voetbal

PUTTEN-Rood-Wit’58 heeft de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In Putten werd derdeklasser VV Elspeet na een gelijk opgaande wedstrijd met 3-1 verslagen. Halverwege de eerste helft bracht de van SDC Putten overgekomen Wouter de Bruin de thuisploeg op voorsprong uit een voorzet van Stefan Bos. Tien minuten voor tijd scoorde Tristan Stoffer de tweede goal op Sportpark De Eendracht, waarna VV Elspeet snel terugkwam tot 2-1. Vijf minuten voor tijd besliste De Bruin het bekerduel door attent te reageren na een schot tegen de paal van invaller Marcel van Nieuwenhuizen.

Trainer Albert van Nijhuis was na afloop realistisch in zijn commentaar: ,,Wij speelden absoluut niet geweldig, het was vrij matig. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven, maar wij waren vandaag effectiever. Wij trainen momenteel driemaal per week en halen daarin wel een heel goed niveau. De bekerduels zijn ter voorbereiding op de competitie, daarom is het nu ook prettig dat we vijf keer mogen wisselen”.

Dinsdag oefent Rood-Wit’58 in Wekerom tegen SDS’55, waarna zaterdag het bekerduel in en tegen Heerde op het programma staat.