Afbeelding
Eigen foto

Brons voor Van der Haar op WK BMX

30 juli 2022 om 14:40 Overig

VOORTHUIZEN Meredith van der Haar heeft een bronzen medaille gehaald op het WK BMX in het Franse Nantes. De Voorthuizense werd eerder deze zomer ook al Europees kampioen. 

De landentraining vond vorige week zondag en maandag plaats. Deze werd gebruikt om de baan goed te leren kennen. Deze is namelijk speciaal voor dit WK nieuw aangelegd en zal na het WK weer weggehaald worden. ,,Buiten de Franse rijders heeft niemand de kans gehad om op deze baan te trainen. Dus het was wel even wennen om het goede ritme erin te krijgen”, aldus Van der Haar. Op donderdag begon het voor de Voorthuizense. ,,De drie manches verliepen redelijk en ik ging ruimschoots door naar de kwartfinale.” Die wist Van der Haar in winst om te zetten. ,,Nu was het tijd voor de halve finale en dus nam de spanning steeds verder toe. Je moet namelijk telkens bij de eerste vier eindigen om een ronde verder te gaan. In de halve finale begon ik op de derde plek en ik wist in de ronde door te stoten naar de tweede plaats en zo wist ik me ruimschoots te plaatsen voor de eindstrijd.” In die finale had ze een slechte start en ze werd direct ingesloten. De BMX’er moest vanaf de zesde plek aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de ronde kwam ze verder naar voren en in de laatste bocht lag ze al vierde met een meter of drie achterstand op de nummer drie.

EINDSPRINT Door een zeer sterke eindsprint op het laatste stuk wist ze net voor de finish de derde plek over te nemen en ook op deze positie te eindigen in de klasse girls 15 jaar. ,,Wie had dit voor mogelijk gehouden om dit te bereiken terwijl ik pas drie jaar op de BMX zit? Om dit jaar de Europese titel te pakken en een derde plek op het WK is geweldig. Ik wil mijn ouders, broertje Milan, alle sponsoren en mijn trainer Bo van Burgsteden enorm bedanken; zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie