Henri van Veldhuisen beleeft ‘hoogtepunt in carrière’

22 nov, 06:51 Overig
Erik van 't Land
Henri van Veldhuisen: ,,Het ging super in Pau."
Henri van Veldhuisen: ,,Het ging super in Pau."

BARNEVELD ,,Dit was echt het hoogtepunt in mijn loopbaan tot nu toe.” Barnevelder Henri van Veldhuisen windt er geen doekjes om. Vorige maand kwam de groom met een gouden medaille thuis van het WK enkelspan. ,,Hopelijk kunnen we dit over twee jaar opnieuw laten zien.”

Van Veldhuisen (34) deed afgelopen maand voor de derde keer mee aan een wereldtitelstrijd enkelspan, nog nooit kwam hij met eremetaal terug. Hij vertelt allereerst over zijn vorige WK-avonturen. ,,Ik maakte in 2016 voor het eerst een WK mee in het Oostenrijkse Piber, maar toen had ik vooral nog een rol aan de zijlijn. Ik zat nog niet op de koets. Twee jaar geleden in het Nederlandse Kronenberg zat ik wel achterop de koets en werden we achttiende. Toen vergooiden we onze ka..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.