Simone van de Kraats, vorig jaar bij de Olympische Spelen.
Simone van de Kraats, vorig jaar bij de Olympische Spelen. Epa/how Hwee Young

Barneveldse waterpoloster Simone van de Kraats goed begonnen op WK: ‘Maar tegen de VS gaat het er echt om’

22 juni 2022 om 09:19 Overig

BARNEVELD/BOEDAPEST ,,Qua uitslag en spel was het tegen Argentinië gewoon prima, maar we weten dat het tegen Amerika pas echt gaat starten. Dan moeten we er zeker staan.” Voor de Barneveldse waterpoloster Simone van de Kraats is het WK in Boedapest succesvol begonnen. Ze scoorde direct vijf keer en daarmee is ze meteen de topscorer.

Oranje is begonnen aan een nieuw project onder leiding van Evangelos Doudesis, de voormalig assistent van de vertrokken bondscoach Arno Havenga. De Griek was toevalligerwijs ook de trainer van Van de Kraats in haar tijd bij het Edese Polar Bears. Maandagavond begon de mondiale titelstrijd in de Hongaarse hoofdstad tegen ‘zwakke zuster’ Argentinië. 

VRIJ TEVREDEN Het werd uiteindelijk 29-6. Van de Kraats blikt vrij tevreden terug. ,,We hadden gelukkig al gauw in de gaten hoe de vork in de steel zat bij de tegenstander. Van tevoren wisten we niet heel veel van de Argentijnse dames, behalve dat ze natuurlijk niet tot de wereldtop behoren. Al gauw hadden we gelukkig in de gaten dat we er overheen zouden lopen. Het was een fijne wedstrijd om warm te draaien.” Op de keepsters na wisten alle selectie-speelsters te scoren. De twee doelvrouwen kwamen overigens ook allebei in actie. ,,Zo kan iedereen lekker in het toernooi groeien en het water aanvoelen. Van tevoren hadden we de tegenstander in theorie hebben kunnen onderschatten, maar daar was gelukkig geen sprake van. We hebben veel gescoord; enige nadeel is de tegendoelpunten. Maar goed; nu is het dus op naar het vervolg.” 

AMERIKA Dat vervolg komt er dus in de vorm van een wedstrijd tegen de VS vanavond, half acht. ,,Argentinië was een wedstrijd die gespeeld moest worden zogezegd, morgen gaat het echt starten, tegen Amerika. Dat land is ook met wat nieuwe speelsters begonnen, net als wij. Zeker is dat het een belangrijke wedstrijd wordt, want als we die winnen, worden we eerste in de poule en slaan we de achtste finale over. Als je tweede van de poule wordt, speel je namelijk alsnog een kruisfinale en dan speel je misschien meteen tegen een sterke tegenstander uit poule A. Dat voorkom je liever.” Over voorkomen gesproken; het coronaspook doemt ook in Oost-Europa weer op. Bente Rogge testte positief en kon niet meedoen en er waren de nodige ‘vals-positieven’. Van de Kraats blijft een vat vol nuchterheid. ,,We weten tegenwoordig weer dat corona erbij hoort; het risico is er en we moeten er gewoon rekening mee houden. Of we echt weer in een ‘bubbel’ zitten? Nee, dat valt reuze mee. We zitten in een mooi hotel bij een park en het zwembad is ook op loopafstand. En als we met wat teamgenootjes naar het restaurant willen, dan kan dat ook. Nee, wat dat betreft ‘dikke prima’ hoor.”

MATARO Van de Kraats heeft nog een nieuwtje op het gebied van haar club. Ze blijft namelijk in Spanje actief, ook na dit seizoen, bij het Catalaanse Mataró. ,,Ik heb nog niet officieel getekend, maar blijf er dus zeker. Ik heb het er heel fijn en mijn avontuur daar is nog niet klaar.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie